Datum plaatsing: 10 mei 2010

Gouden paar van der Heijden-van der Steen in Nistelrode


Gouden paar van der Heijden-van der Steen in Nistelrode


Nistelrode (Bernheze): Harrie van der Heijden (80) en Anna van der Heijden-van der Steen uit Nistelrode vieren op maandag 17 mei hun gouden bruiloft. Om 13.30 uur is er een H Mis in de Sint Lambertuskerk. Daarbij fungeert de broer van Anna, pastoor in Beugen, als concelebrant.

Harrie werd op 13 december1929 geboren in de Achterstraat in Nistelrode. In de jaren dertig woonde hij enkele jaren op het Kantje. Voor de rest heeft hij altijd in de Achterstraat gewoond. Altijd in de boerderij waar hij nu, samen met zijn vrouw Anna en zoon Toon, nog steeds woont. Na de lagere school in Nistelrode volgde hij de 4 jarige landbouwschool in Oss. Al van jongs af aan werkte hij thuis mee op de boerderij. Zijn vader overleed toen Harrie nog heel jong was. En het gezin bestond nog uit moeder en zes kinderen. Met de hulp van een knecht moest Harrie op den duur de boerderij gaan overnemen. Ook zijn zus Erna werkte veel mee. Maar daar kwam een einde aan toen zij, net als zijn zus Jaantje, in het klooster ging. Toen Harrie en Anna trouwden begonnen ze voor zichzelf. ‘We hielden koeien, varkens en mestkuikens’ vertelt hij. ‘Eerst nog in het klein, maar van lieverlee is dat steeds groter gegroeid. In 2000, toen ik 70 jaar oud was, ben ik gestopt met boeren. Nu houd ik, zuiver voor de hobby, nog wat Belgische trekpaarden. Ze lopen achter het huis en in een wei verderop in de Achterstraat. Van de zomer hebben ze nog met een foto in de krant gestaan’, weet Harrie. ‘Ik zing ook graag en ben lid van drie koren: het gemengd koor (al 55 jaar lang), het seniorenkoor en het NCB mannenkoor. ‘Hij heeft het er maar druk mee’, vindt zijn vrouw Anna. Pas zijn ze nog naar Oisterwijk geweest. En binnenkort gaan ze weer naar de Mortel’.
Anna werd op 5 september 1930 geboren op het Dorshout in Veghel. Het stamhuis staat er nog steeds, tegen de AA aan.’Nu woont er nog mijn broer’. legt zij uit.’Na de lagere school heb ik de huishoudschool gedaan bij de ‘nonnen’ (Zusters Franciscanessen). Daarna heb ik huishoudelijke werk gedaan in en heleboel huishoudens. We waren thuis met zijn achten. Dus we hoefden niet allemaal thuis te blijven. En we zijn niet opgegroeid om te lanterfanten’. Ze leerde Harrie kennen in een danstent op de kermis in Erp. ‘Ik weet het nog goed’, herinnert zich Harrie. ‘Het was in 1954, op het feest van Petrus en Paulus (29 juni)’. Sindsdien ben ik iedere zondag naar het Dorshout gefietst. In de winter zelfs twee keer in de week, want dan was er minder werk op de boerderij’ Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Toon woont nog thuis. En de rest woont buiten het dorp. Allemaal komen ze nog regelmatig thuis. En ook de kleinkinderen zien ze nog wel eens vaan tijd tot tijd. Verder vullen ze hun tijd met kaarten en puzzelen. En ze hebben hun handen nog vol aan het bijhouden van het erf en de tuin rond het huis.

Foto's Franka van Tilburg

Gouden paar van der Heijden-van der Steen in Nistelrode
Gouden paar van der Heijden-van der Steen in Nistelrode
Gouden paar van der Heijden-van der Steen in Nistelrode


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15644