Datum plaatsing: 10 december 2010

SP: Ook durven kiezen voor kunst en cultuur


SP: Ook durven kiezen voor kunst en cultuur


Regio (Bernheze): Kunst en cultuur liggen landelijk zwaar onder vuur. Dit vooral onder invloed van de PVV van Wilders. Een partij die wateren door brievenbussen kennelijk een voldoende uiting van cultuur vindt. De SP-Bernheze denkt hier heel anders over. Aan kunst en cultuur meet je de mate van beschaving af. Gelukkig beschikt de gemeente Bernheze met CC de Pas over een prachtig cultureel centrum. Met 35 professionele voorstellingen per jaar kun je voor de dag komen. Verder krijgen lokale kunst en cultuur een ruim podium. Prachtig voorbeeld was het optreden van 7 jongerenbands op17 oktober. (RockTober)

Landelijk

Landelijk zitten kunst en cultuur in de hoek waar de klappen vallen. Met simpele pennestreken worden hele gezelschappen om zeep geholpen. De makkelijke weg van bezuinigen: Pak de zwaksten uit de samenleving. Zij die zich niet kunnen verweren. De SP is daar 100% op tegen. Cultuur en kunst zijn een uiting van beschaving. Zelfs in de vroege middeleeuwen hadden bestuurders oog voor schoonheid. Cultuur vertrappen is inmiddels een beruchte “rechtse” hobby. We zijn er dagelijks getuige van. In tijden van crisis worden via Btw-verhoging de theater- en festivalprijzen (o.a. Lowlands en Pinkpop) met liefst 18% verhoogt! Zo krijgt de muziekliefhebber duidelijk te zien wat we met het kabinet Wilders/Rutten/Verhagen hebben binnen gehaald. Naast rabiaat geschreeuw over buitelanders enkel botte bezuinigingen die jong en oud treffen! De SP Bernheze is hier woedend over. De landelijke SP heeft in de Tweede Kamer al fel protest aangetekend. In Bernheze maakt de 4X3 coalitie andere keuzes!

Kunst in Bernheze

De SP Bernheze maakt in het verkiezingsprogramma 2010 – 2014 duidelijk hoe de SP over kunst en cultuur denkt. In paragraaf 3.3 over Kunst en Cultuur staat: “Het is van groot belang dat jonge beginnende cultuurgezelschappen uit Bernheze regelmatig de kans krijgen op het grote podium te staan. De SP wil een structureel bedrag vaststellen voor CC de Pas”. In de coalitie 4 X 3 is daar overeenstemming over. Na een aantal moeilijke jaren heeft CC de Pas, met een nieuwe directeur, vanaf 2009 een prachtige prestatie geleverd. Dwars tegen de economische crisis in een verbetering van het resultaat met liefst 72.593 EURO. De SP Bernheze wil dit geweldige werk graag ondersteunen door de vaststelling van een vaste jaarlijkse subsidie in de periode 2011 t/m 2015. Met het bedrag van 101.500 EURO liggen we ver onder de bedragen die gemeenten als Oss, Uden en Veghel jaarlijks moeten bijleggen. Geweldig dat we dat hier in Bernheze hebben en mogen behouden. De SP Bernheze wil de gevolgen van de BTW verhoging nauwgezet volgen. Dit mag niet ten koste aan van kunst en cultuur in Bernheze. De SP staat daar pal voor.

De SP-Hulpdienst

De SP-Hulpdienst Bernheze is er voor iedereen. Hebt u een probleem? U weet niet weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 6 december in Cultureel Centrum De Pas. Het adres is De Misse 4 in Heesch. U bent welkom van 19.00 tot 20.00 uur.

Contact en lid worden

Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: geertvanderwielen@tomaatnet.nl.

Cor van Erp, Raadslid voor de SP.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15317