Datum plaatsing: 12 oktober 2011 - Laatst gewijzigd: 12-10-2011 15:53:28

's-Hertogenbosch wederom Meest Gastvrije Stad van Nederland


's-Hertogenbosch wederom Meest Gastvrije Stad van Nederland


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanmiddag is de titel voor de Meest Gastvrije Stad 2011 uitgereikt op het stadhuis in 's-Hertogenbosch. Tot de genomineerden behoorden de steden Breda, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en 's-Hertogenbosch. Na het behalen van de titel Meest Gastvrij Stad 2010 gaat ook dit jaar de trofee weer naar ’s-Hertogenbosch!

Uitreiking

Omdat 's-Hertogenbosch de titel Meest Gastvrije Stad van 2010 droeg, vond de uitreiking van de nieuwe titel hier vanmiddag plaats. Voorafgaand was er een lunch bij restaurant Coquille voor alle genomineerden. Later op het stadhuis gaf Lennert Rietveld van Van Spronsen & Partners horeca-advies, uitleg over de resultaten van het onderzoek, dat ten grondslag ligt aan de titel Meest Gastvrije Stad 2011. Om 14.30 uur werd de nieuwe titel uitgereikt door Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland. Burgemeester Rombouts nam hem met trots in ontvangst.

Waardering 's-Hertogenbosch gestegen

In het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland wordt de gastvrijheid van 21 steden in Nederland in kaart gebracht aan de hand van 27 verschillende criteria binnen de categorieën ‘vriendelijkheid & veiligheid’, ‘stad & architectuur’, ‘horeca & vrijetijd’ en ‘bereikbaarheid & informatie’. ’s-Hertogenbosch krijgt voor alle categorieën een hogere waardering dan in het voorgaande jaar. De stad scoort wederom zeer hoog op het gebied van ‘horeca & vrijetijd’, maar ook ‘stad & architectuur’ eindigt dit jaar hoog. Zo is de inrichting, sfeer en uitstraling van de straten in de top 5 van meest gewaardeerde items beland. Net als vorig jaar wordt de diversiteit van het horeca-aanbod erg gewaardeerd. Het gevoel van veiligheid in ’s-Hertogenbosch is toegenomen. Genoeg reden dus om met trots de nieuwe titel te vieren! “Het opnieuw behalen van de titel geeft ons de bevestiging dat het ons is gelukt veel gasten gelukkiger te maken in 's-Hertogenbosch. Daarnaast is het een extra motivatie om aan deze hoge ambitie vast te houden”, aldus Rein de Laat, algemeen directeur VVV Noordoost-Brabant.

Ik woon in de Meest Gastvrije Stad 2011

Ter gelegenheid van deze bijzondere prijs worden bezoekers van VVV 's-Hertogenbosch en bezoekers op de markt getrakteerd op mini Bossche bollen van Vermeulen & Den Otter. VVV ’s-Hertogenbosch houdt om 15.00 uur een gratis cultuur-historische stadswandeling door de Meest Gastvrije Stad. Daarnaast worden ballonnen, ansichtkaarten en ‘Ik woon in de Meest Gastvrije Stad 2011’-buttons uitgereikt, zodat iedere Bosschenaar de nieuwe titel van zijn stad kan dragen.

Meer informatie

Meer informatie over Meest Gastvrije Stad is te vinden op www.meestgastvrijestad.nl.


Foto Henk van EschUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.84075