Datum plaatsing: 18 oktober 2012

Stichting Leonardus Mavo zoekt oud-leerlingen


Stichting Leonardus Mavo zoekt oud-leerlingen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In november 2011 organiseerde de Stichting Leonardus Mavo nog een spectaculaire reünie voor oud-leerlingen en oud-docenten, die in de jaren zeventig en tachtig op deze Bossche middelbare school ronddoolden. Maar liefst 400 gasten, waaronder de toen 98-jarige zuster Ludwinia, bezochten deze feestelijke avond, die geheel in het teken stond van het toen zo populaire discotijdperk! In een nostalgische ambiance werden herinneringen met elkaar opgehaald en talrijke vroegere vriendschappen werden weer in ere hersteld. Toch vormde de reünie niet het definitieve einde van een mooie periode. Want met de oprichting van de Stichting Leonardus Mavo, halverwege 2011, stelde een aantal oud-leerlingen zich ten doel om een contactplatform te blijven onderhouden voor alle mensen die ooit op de Leonardus Mavo hebben gezeten. En dat zij het begrip ‘alle’ heel letterlijk nemen, blijkt wel uit hun voornemen om hun zoektocht naar vroegere klasgenoten voort te zetten. De pijlen zijn nu echter niet alleen gericht op leerlingen uit de jaren zeventig en tachtig, maar in het bijzonder ook op de ‘meisjes’ die in de jaren zestig op de Sint Leonardus Mulo zaten. Alle hedendaagse middelen worden daarbij ingezet. Zo is de Stichting Leonardus Mavo te vinden op Facebook, maar óók op hun eigen website www.leonardusmavo.nl.
Inmiddels heeft de organisatie ruim zeshonderd oud-leerlingen opgespoord, waaronder een honderdtal uit de genoemde periode. Op haar website zijn klassenfoto’s te vinden met daarop de namen van veel gezochte personen. Omdat de Leonardus Mavo een regionale functie had, woonden de leerlingen destijds niet allemaal in Den Bosch, maar óók in de omliggende dorpen. Heb jij vroeger op de Leonardus Mavo of de Leonardus Mulo aan het Emmaplein in Den Bosch gezeten? Of ken je misschien iemand uit je omgeving die daar op school zat? Laat dit dan s.v.p. even weten door een mailtje te sturen naar: info@leonardusmavo.nl.
Zoals het zich nu laat aanzien, zal er in het voorjaar van 2013 weer een evenement worden georganiseerd, dat dit keer in het teken zal staan van de jaren zestig. De Stichting Leonardus Mavo hoopt zoveel mogelijk oud-leerlingen terug te vinden, om hen uiteindelijk een onvergetelijke dag te kunnen bezorgen!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 1.07194