Datum plaatsing: 06 november 2012

Tweede plaats Wilhelmina op Regioconcert 2012!


Tweede plaats Wilhelmina op Regioconcert 2012!


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Bij het uitwisselingsconcert met Sint-MichaŽl op 27 oktober jongstleden was het voor iedereen al duidelijk: het harmonieorkest van Wilhelmina zit "in de lift", in opwaartse richting welteverstaan! En aan degenen die er toen nog niet helemaal zeker van waren, werd daarvan bij het Regioconcours in D'n Durpsherd in Berlicum op zondag 4 november jongstleden het overtuigende bewijs geleverd. De uitvoeringen van het orkest van Wilhelmina werden door jury Tijmen Botma gewaardeerd met een totaal gemiddelde van 86,5 punten. Harmonie Wilhelmina eindigde daarmee op een verdiende tweede plaats, achter de Gildenbondsharmonie uit Boxtel, die met 90.25 punten beslag legde op de eerste plaats.

Het optreden van Wilhelmina begon met de overture "To Candide" van Leonard Bernstein als inspeelwerk. Daarna volgde het eerste beoordelingswerk "Clovis, the Sword and the Cross" van Benoit Chantry, dat door de jury werd gewaardeerd met een totaal van 88 punten. Als geweldig hoogtepunt van hun optreden speelde ons orkest het door Jan Cober gearrangeerde vierdelige werk "Moscow Cheryomushki" van Dmitri Shostakovich. In dit werk waren prachtige solo's te horen van Bianca van Schijndel op alt-sax, Manon Cooijmans op klarinet en John van der Aa op trompet. Deze uitvoering kreeg een totale waardering van 85 punten. Wie geÔnteressseerd is in de juryrapporten, kan deze nalezen op website www.wilhelminadendungen.nl van Wilhemina.
Een uitstekende prestatie, die dirigent en muzikanten beslist heel vťťl voldoening heeft bezorgd. Want hiermee wordt toch getoond dat het orkest met haar aanloop naar het Bondsconcours in 2013 op de goede weg is. De liefhebbers adviseren wij dan ook om 24 november 2013 alvast in hun agenda te noteren als de dag van onze deelname aan dat Bondsconcert.
Het orkest heeft dus nog ruim een jaar de tijd om naar dat concert toe te groeien. Voor de komende weken wordt alle aandacht echter even gericht op het Jubilarissenconcert, dat op 2 december aanstaande wordt gehouden in de grote zaal van Boer Goossens in Den Dungen, 11:00 uur. De toegang is gratis en iedereen is weer van harte welkom!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29044