Datum plaatsing: 07 april 2013

Mooiste Dobermann van Nederland woont in Vinkel


Mooiste Dobermann van Nederland woont in Vinkel


Vinkel (Maasdonk): Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Dobermannclub op 23 maart jl. is het Dobermann teefje, Semper Fidelis Iím The One Issey, van Aard van Lokven en Brigitte Schellekens uit Vinkel uitgeroepen tot mooiste Dobermann Teef 2012.

Door mee te doen aan schoonheidswedstrijden, zgn. hondententoonstellingen, kun je punten winnen van de Nederlandse Dobermannclub. Op deze tentoonstellingen wordt door gediplomeerde keurmeesters gekeurd die vervolgens alle honden een kwalificatie geeft. De honden die de keurmeester het mooiste vind en die aan de rasstandaard voldoen krijgen een plaatsing. Hoe hoger de kwalificatie en hoe hoger de plaatsing, hoe meer punten de hond verzamelt.
Het jaar 2012 was tot aan de laatste tentoonstelling spannend. Een echte nek aan nek race. De tegenstander had meer deelnames in 2012 maar kon uiteindelijk Issey niet verslaan.
De laatste tentoonstelling van 2012 werd overigens gekeurd door een streekgenoot, ook een Brabander dus. Deze nog vrij jonge, maar wel gerespecteerd keurmeester Maarte Nuijen uit Nistelrode. Ook hij gaf aan Issey de meeste punten waardoor Issey officieel de titel kreeg:
DVIN (Nederlandse Dobermannclub) Jaarprijs Winnares Exterieur 2012
Naar alle waarschijnlijkheid zal Issey nog meer titels in de wacht slepen in de toekomst. Ze behaalde al al punten voor Kampioentitels in diversen landen, o.a. Nederland, Duitsland, BelgiŽ en Luxemburg en tijdens de Wereldkampioenschappen in 2011 een 4de plaats wist te behalen in Parijs n en in 2012 een 3de plaats in Salzburg. Dit alles op jonge leeftijd.
Tijdens de Opendag van Ďhet Soperse Bosí op 16 juni 2013 in Vinkel is Issey te bewonderen! (redactie)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28245