Datum plaatsing: 18 september 2013

Open Huis in Het Kloosterhof van Gestel


Open Huis in Het Kloosterhof van Gestel


Gestel (Sint-Michielsgestel): De bewoners en gebruikers van Het Kloosterhof van Gestel aan de Hoogstraat 301A in Eindhoven zetten op zondag 22 september 2013 tussen 14.00 en 16.00 uur de deuren open.

Geďnteresseerden kunnen die dag meer te weten komen over de activiteiten van de zeven organisaties in het gebouw. Iedereen is die middag welkom voor een bezoek aan deze bijzondere plek, een gesprek met de mensen en een kopje koffie of thee op de binnenplaats. De mensen, de activiteiten, het gebouw en het groen - dat alles tezamen maakt het Kloosterhof van Gestel tot een gastvrije ontmoetingsplek voor iedereen die zich inhoudelijk verbonden voelt of nader wil kennismaken. Binnen het complex vindt een groot scala van publieksactiviteiten plaats; meestal georganiseerd door een van de groepen in huis, maar soms ook binnen een breder samenwerkingsverband.

Nieuwe inhoud voor oud gebouw
Het klooster aan de Hoogstraat in de Eindhovense wijk Gestel werd in 1883 gebouwd. Honderd jaar later, in 1983, gaf een kleine leefgroep van de zusters van Schijndel een nieuwe bestemming aan het toen deels leegstaande klooster: huisvesting bieden aan leefgemeenschappen en organisaties die betrokken zijn op mensen en de maatschappij. Vijf jaar geleden, in september 2008, werd het pand met zijn nieuwe bestemming overgedragen aan Stichting De Hoogstrater. Het gebouw kreeg een nieuwe naam: Het Kloosterhof van Gestel.

Sociale cohesie en onderlinge solidariteit
Het Kloosterhof van Gestel wordt gevormd door verschillende maatschappelijke organisaties en zo'n vijftien vaste bewoners, die in het pand woon- en/of werkruimten huren. Daarnaast wonen er doorgaans zo'n 25 mensen op tijdelijke basis. Al deze bewoners en medewerkers tezamen geven het Kloosterhof van Gestel inhoud en kleur.

Zeven organisaties onder één dak
Het Kloosterhof van Gestel is in gebruik door zeven organisaties.
De Hoogstraatgemeenschap is een leefgemeenschap van religieuzen en leken met sociaal engagement. Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling is er voor mensen die werken aan een betere wereld. De Grieks-Orthodoxe kerk H. Nektarios - onderdeel van het
Oecumenisch patriarchaat Konstantinopel – heeft er haar plek net als Vluchtelingen in de Knel, een organisatie die opkomt voor
de belangen van vluchtelingen. Indigo-Wereld zet zich in voor het bundelen van interculturele krachten en verbinden van werelden van verschil. De Combinatie Jeugdzorg biedt opvang in het kader van
crisis en observatie aan jongeren van 12 tot 18 jaar en Woonwerkgemeenschap Emmaus-Eindhoven - een plek waar ongeveer tien mensen die dakloos of ontheemd zijn tijdelijk wonen en werken.

Wie nader wil kennismaken met Het Kloosterhof van Gestel is welkom op zondag 22 september tussen 14:00 en 16:00 uur. Meer informatie is te vinden op http://hetkloosterhofvangestel.dse.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.25773