Datum plaatsing: 10 september 2014 - Laatst gewijzigd: 10-09-2014 12:40:36

Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen


Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen


Rosmalen (Rosmalen): Anne van den Heuvel opent de deuren van haar kleurrijke studio voor kunst, akoestiek & interieur tijdens het KOM-festival Beleef Rosmalen. In het oude ABN AMRO pand aan de Dorpsstraat 57 zal Anne de komende maanden haar kleurrake werk tonen.

Kleurrake interieur inspiratie & geluiddempende kunst
Anne van den Heuvel woonde een groot deel van haar jeugd in de Dorpsstraat in Rosmalen, waar haar ouders Anny en Hans zorgden voor de nodige alcoholische versnaperingen in hun Cafe & Slijterij in het pand waar nu Ronald en Dulcie Moonen Schoenen zit. Toen de Atelierbeheerstichting een mail stuurde met de melding dat het oude ABN AMRO pand tijdelijk te huur was, hoefde Anne geen 2 x na te denken. Het mooie pand is nieuw leven ingeblazen. De gemeente plaatste nieuwe ramen en haalde de graffiti weg. En Anne en haar vrienden en familie waaiden er stevig met de frisse wind door heen ... hingen de vlag uit en rapapa ... Anne kan de Dorpsstraat 'mooier kleuren'. De zichtzijde lijkt wel een toonzaal, bijna een winkel, met belettering op de ramen. Ze gaat daar deels werken en deels tentoonstellen. Aan de achterzijde wordt sowieso gewerkt.
De omringende ondernemers kennen haar al sinds jaar en dag, en het is als vanouds gezellig met alle 'buurtjes' en 'bijna buurtjes' ... de ondernemers lopen bij elkaar binnen en het is alsof ze niet is weg geweest. Ze glundert ... 'het is wel even wat minder stil dan in mijn atelier in Empel, haha ... ik voel me alweer helemaal thuis, en ik ben blij met mijn 'etalage' en ja natuurlijk is alles te koop, ik maak mijn werk in opdracht, op maat en op kleur, passend in ieder interieur'. Duidelijk opgegroeid met het Dorpsstraatse ondernemersbloed dus.
Ze zal er vaak zijn, maar haar deuren waarschijnlijk niet elke dag openen. Ze werkt deels op locatie bij haar opdrachtgevers, deels in haar kantoor/atelier in Empel en deels in Rosmalen.
Mocht u na het KOM festival benieuwd zijn, kunt u altijd een afspraak maken om te komen kijken, voelen, ervaren of om te snuffelen tussen de stocksale.

Wat kunnen we verwachten?
TEXTIEL: Het is er boordevol stoffen waar ze kunst mee maakt. We mogen alles zien en aanraken, en krijgen uitleg over materialen, technieken en de gunstige invloed op de akoestiek. We komen letterlijk ogen en oren tekort. Het beklijft ... en vraagt naar meer.
KLEURRAAK: Anne verstaat de kunst om haar creaties onderdeel te maken van het alledaagse. Samen met haar opdrachtgevers laat ze stap voor stap, het 'gewone' aan kleur te laten winnen, en zo wordt het interieur aangenamer en spannender. Zij geeft daarbij blijk van een overtuigende visie op kleur en kleurcombinaties.
KLANKKLEUR: Met haar veelzijdige werk weet Anne ruimtes te laten communiceren. Door het geraffineerde gebruik van kleur, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving schept zij (aan)sprekende interieurs. Naast het visuele effect is er ook geluid sfeerbepalend in een ruimte. Geluid. Nagalm is niet zichtbaar, maar kan onbehaaglijk voelen in een ruimte. Anne maakt oogstrelend mooie geluiddempende wandkunstwerken.
ACOUSTIC COUTURE: 3-dimensionale muurkleden in wolvilt worden gekarakteriseerd door reliŽf, gelaagdheid, een oneindige variatie in kleurmogelijkheden. Ze kunnen toegepast worden in elk formaat, van xxs tot xxl. Door de gunstige invloed op de akoestiek is Acoustic Couture uitermate geschikt om toe te passen in zowel de particuliere woonruimte als in (grote) architectonische ruimtes, vergaderzalen en spreekkamers.
DIVINE ACOUSTICS: De geweven wandkleden hebben door hun zware kwaliteit hetzelfde positieve effect: een betere klankkleur en minder nagalm van geluid. 'Op maat en op kleur, passend in ieder interieur'. Ze voegen warmte en sfeer toe in de omgeving en hebben een geluiddempende werking.
STOCK-SALE: Er zijn altijd stoffen en staaltjes te koop voor als u zelf iets leuks wilt maken. Mocht u daarnaar willen komen kijken kunt u ook contact opnemen met Anny van den Heuvel op nummer 0638171221

In de kleurrijke studio van Anne van den Heuvel kunt u de visuele en auditieve effecten van haar kunsten aan den lijve ervaren. U bent van harte welkom!Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen
Kunstenares Anne van den Heuvel in voormalig ABNAMRO Rosmalen


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17097