Datum plaatsing: 09 december 2014

Chinees voor masterclass leerlingen Titus Brandsmalyceum


Chinees voor masterclass leerlingen Titus Brandsmalyceum


Oss (Oss): De leerlingen van klas 1 masterclass volgen 8 weken lessen Chinees. Deze lessen worden gegeven door Jessica Sun, Chinese docente taalkunde. Deze lessen zijn een pilot i.v.m. de voorbereiding op de nieuwe masterclass OriŽntatie op Taal en Cultuur.
In het kader van de herpositionering van het TBL zijn er twee nieuwe masterclasses in ontwikkeling, de masterclass OriŽntatie op Taal en Cultuur, met daarbij het vak Chinees, en de masterclass Business. Daarnaast blijven de succesvolle masterclasses Science en Art bestaan. Om ervaring op te doen met Chinees zal Jessica Sun les komen geven van november t/m januari. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld wat betreft de Chinese taal: kennismaken, thuis en familie, school. Uit de cultuur behandelt ze onderwerpen als Chinese feestdagen, hedendaags China en Chinees koken.
Het TBL maakt er werk van om het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling te laten komen. Dit gepersonaliseerde leren heeft allerlei uitvoeringsvormen. De vier masterclasses vormen samen een van die uitvoeringsvormen. Verder wordt een flexibele brugperiode ingevoerd binnen het havo/vwo van een, twee of drie jaar afhankelijk van de ontwikkelingsfase en mogelijkheden van ieder kind. Een vwo- instapprogramma in leerjaar 1 en 2 dat ervoor zorgt dat de leerlingen met een extra steun in de rug succesvol worden. Er wordt gestart met het BYOD project (bring your own device). Alle leerlingen vanaf leerjaar 1 gaan volgend jaar werken met een laptop of een tablet. (naast het gebruik van gewone lesboeken.)
Het is goed om nog eens te onderstrepen dat leerlingen die starten op het TBL ook op het TBL de havo of de vwo opleiding afmaken. Daarmee worden zij ook in de gelegenheid gesteld om naast het basisprogramma te kunnen deelnemen aan onze extra lesactiviteiten

Jessica Sun is geboren en getogen in China, waar zij Taalkunde studeerde aan de universiteit van Xiían. Vanaf 2008 werkte ze vijf jaar op een internationale middelbare school in Xiían. Jessica was daar studieadviseur en begeleidde Chinese studenten in de keuze van een buitenlandse universiteit en de daaropvolgende aanvraagprocedure. Anderhalf jaar geleden verhuisde zij naar Nederland.
China wordt van steeds groter belang op het internationale toneel. Een kwart van alle mensen op de wereld spreekt Chinees. China is de tweede economie in de wereld geworden en een belangrijke handelspartner van Nederland. De kans wordt steeds groter dat onze leerlingen in de toekomst zaken doen met China of in hun werk in contact komen met Chinese collegaís. Heel interessant en heel zinvol om nader kennis te maken dus!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2019 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27605