Datum plaatsing: 30 januari 2017

Prinses Irene vrouwen winnen opnieuw


Prinses Irene vrouwen winnen opnieuw


Nistelrode (Bernheze): Prinses Irene won dik verdiend van het altijd lastig Buitenveldert. DE na dit seizoen vertrekkend coach Couvreur, misschien wel de beste in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal bij Prinses Irene, zag zijn team lekker agressief spelen. Bij rust stond het 1-1. Na rust drong Prinses Irene nog meer aan en liep uit naar een 5-3 overwinning. Deze had nog hoger kunnen uitvallen, want er werd ook nog op en tegen de onderkant van de lat geschoten en een penalty gemist. Voor Prinses Irene scoorden Renske v.d. Brand (1x), Elien Ploegmakers (2x) en Jody van Kessel (2x). Na een slechte start gaat het nu al wedstrijden op rij crescendo met de Oranjes.
In de 1e helft was in het eerste kwartier Buitenveldert de ploeg met het meeste balbezit en de beste kansen. Daarna nam Prinses Iran het initiatief over, maar mocht doelvrouw Eileen Rengers bedanken dat zij voortreffelijk redde toen een van de voorwaartsen van de Amsterdamse vrouwen voor haar opdook. Elien Ploegmakers scoorde na een klein half uur de 1-0, nadat ze goed diep werd gestuurd door Jamie v.d. Nieuwendijk. Suwi Nunmuan teisterde in de 1e helft ook nog de lat. Een knoert van een misverstand vlak voor rust zorgde er voor dat Buitenveldert kon scoren, 1-1.
Na rust was Prinses Irene oppermachtig, Renske v.d. Brand bepaalde in de 55e minuut de stand op 2-1, na een goede pass van Van Os. Een paar minuten later stond het weer 2-2 nadat de achterhoede op snelheid werd geklopt door een speersnelle aanvalster. Het was een productief kwartiertje, want weer twee minuten later stond het 3-2. Weer stond Sharron van Os aan de basis en rondde Ploegmakers knap af. In de 70e minuut was het Jody van Kessel die scoorde, de assist was opnieuw van Van Os. Nadat in de 80e minuut aanvoerster Jamie v.d. Nieuwendijk een penalty had gemist, nadat zij daarvoor al de onderkant van de lat had geteisterd, werd het vlak voor tijd nog even spannend, toen Buitenveldert de aansluitingstreffer maakt, 4-3. Zo ongeveer vanaf de aftrap maakte Jody van Kessel de mooiste van de middag . Zij kapte een speelster uit en joeg het speeltuig in de kruising.

Opstelling: Eileen Rengers, Nikki van Wijk (80e Hilde Langens), Suwi Nunmuan, Meggy Wijnen, Marit van der Lee (85e Yvonne Lucius), Jamie v.d. Nieuwendijk, Malissa Scheepers, Jody van Kessel, Elien Ploegmakers, Sharron van Os, Renske vd. Brand.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 1.78250