Datum plaatsing: 30 januari 2017

Pupillenvoetbal op de schop


Pupillenvoetbal op de schop


Uden (Regionaal): Na en vloedgolf van commentaar op de plannen van de KNVB met hun nieuw masterplan ‘WINNAARS VAN MORGEN”, heb ik enkele clubs bezocht om deze “nieuwe visie” te laten zien in de praktijk. Nu blijkt het reuze mee te vallen de primaire reacties van trainers en bestuurders. Het was doorgaans meer de angst om vernieuwingen door te voeren. Een reactie: Moeten wij als club onze vrijwilligers alweer met iets nieuws belasten, eerst was het 4 tegen 4 wat centraal stond en nu in eens meer spe-lers op een kleiner veld?”
Het dilemma waar alle clubs mee zitten is het gebrek aan vrijwilligers. Nog groter blijkt het gebrek aan kennis van veel vrijwilligers. Het wordt nog lastiger als de goedwillende vrijwilligers geen “tijd hebben” zich te laten scholen.
De nieuw te implementeren wedstrijdafgeleide vormen, zijn evenzo eenvoudig als voor de hand lig-gend. Vernieuwingen worden altijd onder de loep genomen. Dat was 15 jaar geleden zo, toen het Ma-ster Plan Jeugd Voetbal werd geďntroduceerd en dat is nu ook zo.
Mensen hebben gewoon moeite met veranderingen, wat je ook verzint. Je ziet: als ze proeven hoe het is, gaan ze om.
Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te nemen van een demonstratietraining en themabijeenkomst pupillenvoetbal “nieuwe stijl” is op woensdag 22 februari bij BVV ’27 in Blitterswijk.
Inschrijven via;
www.hollandsoccerways.nl
Van Harte Welkom!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13859