Datum plaatsing: 30 januari 2017

Dutch Lions FC organiseert 8e editie van tryouts in Nederland


Dutch Lions FC organiseert 8e editie van tryouts in Nederland


Vinkel (Regionaal): Kans op een unieke (voetbal)ervaring in de USA

Op donderdag 23 maart a.s. organiseert Dutch Lions FC de jaarlijkse tryouts voor Nederlandse voetballers die tussen 1 mei en half juli in de USA willen spelen. De tryouts vinden net als in 2016 plaats in het Herstaco Stadion in Roosendaal.

Dutch Lions FC is een voetbalorganisatie met inmiddels vijf Dutch Lions FC clubs: Dayton Dutch Lions FC, Cincinnati Dutch Lions FC, Houston Dutch Lions FC, New York Dutch Lions FC en Florida Gulf Coast Dutch Lions FC. Drie van hen spelen met een (semi)professioneel team op het 3e niveau van de USA. Twee spelen alleen vriendschappelijke wedstrijden. Iedere club werkt volgens de Nederlandse ontwikkelfilosofie inclusief Nederlandse coaches. Daarnaast hebben twee clubs inmiddels hun eigen voetbalcomplex: Houston en Dayton. Dutch Lions FC is tevens mede eigenaar van het ambitieuze FC Cincinnati, dat uitkomt in de 1e divisie en gecoached wordt door oud international en Amerikaanse voetballegende John Harkes. In het eerste jaar trok FC Cincinnati gemiddeld 18,000 toeschouwers tijdens thuiswedstrijden.

Voor de diverse Dutch Lions FC clubs zoekt Dutch Lions FC vanaf 1 mei nog een aantal Nederlandse spelers. Sinds 2010 hebben al meer dan 50 spelers uit Nederland meegespeeld bij de diverse Dutch Lions FC clubs, variërend van oud top spelers zoals Oscar Moens, Hans van der Haar, Joonas Kolkka en Geert den Ouden maar ook minder bekende (jonge) spelers die een droom hadden ooit in het buitenland te spelen zoals Gino Verbeek, Donovan Carolus, Nour Willems en in 2016 Roy Kemna (Florida) en Rudy Lumanza (Cincinnati). Oud coaches zijn o.a. Sonny Silooy, Robert Maaskant en Ivar van Dinteren. Meer informatie hierover vindt u op www.dutchlionsfc.com/tryouts.

Naast een geweldige levens- en voetbalervaring bied het spelen op dit niveau ook kansen om wellicht gescout te worden door teams uit de MLS, NASL of USL PRO, de huidige profleages in de USA. Zo werd Bas Ent uitgenodigd door Columbus Crew en Toronto FC en speelde hij mee in een wedstrijd tegen Bolton Wanderers voor meer dan 20.000 man publiek. Het advies wat hij geeft (zie interview met hem op www.dutchlionsfc.com/tryouts) is dan ook simpel: “Follow your dream!”. Intussen zijn al meer dan 20 spelers prof geworden via een tussenstap bij de Dutch Lions FC. Vorig jaar nog speelde Roy Kemna in steden als Miami, Tampa en Orlando. Zijn ervaring noemde hij “een ervaring die ik nooit meer zal vergeten ”.

Op 23 maart zal er naast een presentatie over de Dutch Lions FC organisatie, de diverse clubs en praktische zaken als verblijf, visum, de competitie etc. een aantal trainingsoefeningen en diverse wedstrijden georganiseerd worden. Daarbij zullen de trainers (zelfs uit de USA) en scouts van Dutch Lions FC aanwezig zijn en bepalen welke spelers in aanmerking komen voor een geheel betaalde ervaring of voor wie er mogelijkheden zijn als ze zelf een financiele bijdrage leveren. De dag start om 10.00uur en duurt tot 15.00uur.

Aanmelden voor de tryouts kan via de website van Dutch Lions FC: www.dutchlionsfc.com/tryouts. Er geldt een registratie fee van 75euro. Voor dit bedrag ontvangt iedere deelnemer ook een uniek Dutch Lions FC wedstrijd tenue.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12894