Datum plaatsing: 07 februari 2017

FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam


FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): FC Den Bosch heeft vanavond een bijzonder zure nederlaag geleden in Volendam. Tegen ‘het andere Oranje’ verloor de Bossche ploeg in blessuretijd met 2-1. Na een matte eerste helft herpakte FC Den Bosch zich prima in de tweede helft. De 1-0 voorsprong van Kees Kwakman (beauty) werd door invaller Romero Regales ongedaan gemaakt, maar in blessuretijd was het Kevin van Kippersluis die een vrije trap rand zestien binnenschoot (2-1).

FC Den Bosch begon met één wijziging in de basisopstelling. Doelman Kees Heemskerk was ziek en werd vervangen door Nick Leijten. Verder was het team ongewijzigd aan het duel begonnen. De bezoekers openden de wedstrijd met een aardige kans voor Mario Bilate. Hij wist een voorzet van Jordy van der Winden via een Volendam-been op Verhulst af te vuren, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Daarna was het FC Volendam dat het spel dicteerde. Aan de hand van jongeling Joey Veerman en routinier Kees Kwakman creëerde de thuisploeg een veldoverwicht en een handvol mogelijkheden. De beste kans was daarbij voor Steltenpool die van dichtbij overkopte uit een corner. Door slordig balverlies en onzorgvuldigheid in de passing lukte het FC Den Bosch nauwelijks om in haar spel te komen. Te kort terugspelen werd nog niet afgestraft, maar even later joeg Kwakman de bal met een volley snoeihard tegen de touwen (1-0). FC Den Bosch beet na de openingstreffer wat meer van zich af en kwam via Azizov bijna tot de gelijkmaker. Zijn inzet rand zestien belandde echter op het dak van het Volendam-doel. Het slotakkoord tijdens de eerste 45 minuten was voor de thuisploeg. Een inzet van Van der Heijden uit de draai verdween echter hoog over het doel van Leijten en bleek ongevaarlijk.

Na rust een beduidend scherper en beter spelend FC Den Bosch. Stefano Beltrame kwam aardig door vanaf rechts, omspeelde twee tegenstanders, maar raakte de bal slechts half met links, met een te zacht schot tot gevolg. Een gevaarlijke corner van Carlone even later werd door Fernandes in de handen van Verhulst gekopt. Op dat moment had Jordy van der Winden zich al moeten laten vervangen. Een lange rush over de linkerflank moest hij bekopen met een ogenschijnlijke hamstringblessure. Heymans kwam hem te vervangen. Aan Volendamzijde verliep het spel tijdens de tweede helft een stuk minder soepel dan tijdens het eerste bedrijf. Dat was voor een deel de verdienste van de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet, maar ook de passes van de Volendammers kwamen vaker in de voeten van een Bossche speler dan van een medespeler. FC Den Bosch profiteerde hiervan, won vaker de tweede bal en groeide in de wedstrijd. Het leidde tot schoten van Fernandes (paal), Bilate (geblokt) en opnieuw een gevaarlijke kopbal van Fernandes (net naast). Het bleek de opmaat naar de gelijkmaker die in de 77e minuut viel. Azizov veroverde de bal, speelde Fernandes aan, die met een prima voorzet zijn medespelers bediende. De bal werd teruggekopt en van dichtbij door Regales binnengeknikt (1-1).

FC Den Bosch leek even vleugels te krijgen, voerde het tempo op, kwam opnieuw tot enkele kansjes, maar zag daarbij ook Mario Bilate geblesseerd afhaken na een ongelukkige valpartij. FC Volendam wisselde drie keer en kwam via Veerman tot een ongevaarlijk schot uit de tweede lijn. De minuten tikten weg op de klok en beide ploegen leken de punten te gaan delen, ondanks het feit dat er vol voor de overwinning werd gespeeld. Het was uiteindelijk de thuisploeg die aan het langste eind trok. Een vrije trap rand zestien werd in blessuretijd door Van Kippersluis binnengeschoten achter doelman Leijten. Een bijzonder bittere pil. FC Den Bosch verloor niet alleen de wedstrijd, maar kreeg ook twee blessures te incasseren van twee spelers in vorm. Later deze week zal de ernst moeten blijken.

FC Den Bosch krijgt vrijdag een nieuwe kans, die avond komt Almere City op bezoek in Timmermans Infra Stadion De Vliert tijdens de jaarlijkse Oeteldonkse avond. Meer informatie over de kaartverkoop is hier te vinden. Seizoenkaarthouders mogen gratis een introducé meenemen, fans kunnen twee kaarten voor €11,00 kopen en het duel wordt muzikaal omlijst door diverse Oeteldonkse clubkes.

Supporters, bedankt voor jullie steun vanavond en tot vrijdag in De Vliert!
Heya Den Bosch!

Foto's Henk van Esch

FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam
FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam
FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam
FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam
FC Den Bosch in blessuretijd onderuit in Volendam


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13823