Datum plaatsing: 09 februari 2017

Gewoon ge-DREVEN blij met uitspraak Raad van StateRosmalen ('s Hertogenbosch): De gemeenteraadsfractie van Gewoon ge-DREVEN is blij met de uitspraak van de Raad van State m.b.t. het centrumplan Rosmalen.
Ongeacht de uitspraak van de Raad van State was de fractie van Gewoon ge-DREVEN al van mening dat het zo niet langer kon. De verloedering van het gehele centrum van Rosmalen is fractievoorzitter Sjef van Creij, een doorn in het oog.
Met de spoedige start van het nieuw te ontwikkelen dorpscentrum sluit het gemeentebestuur een lange periode van onzekerheid af.
Het dorpscentrum zal door de bouw van het nieuwe winkeldeel een enorme ‘boost’ krijgen en zodoende weer aantrekkelijk worden voor het winkelend publiek.
Maar niet alleen euforie… Gewoon ge-DREVEN heeft al eerder aandacht gevraagd voor de samenhang tussen de centrumdelen Noord en Zuid (oud en nieuw). Met de realisatie van het nieuwe centrumdeel mag het oude zeker niet nog verder verloederen. Met o.a. het vertrek van de Aldi naar winkelpassage Molenhoek en het stopzetten van de Spar supermarkt is er al veel leegstand in het noordelijk winkeldeel van Rosmalen en dat mag zeker niet meer worden.
Het stadsbestuur van de gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft zich bij het vertrek van de V&D en Bijenkorf uit het centrum van Den Bosch, actief ingespannen voor (tijdelijke) invulling van de leeggekomen panden. De fractie van Gewoon ge-DREVEN ziet ook het nut van een dergelijke ‘leegstandsondersteuner’ vanuit de gemeente voor het Centrum van Rosmalen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15797