Datum plaatsing: 20 februari 2017

Progressief Bernheze: Recreatie op de padenNistelrode (Bernheze): In en rond het natuurgebied de Maashorst is er onrust over de toegankelijkheid voor recreanten. Helaas duurt deze onrust nu al een aantal jaren. De verantwoordelijke bestuurders slagen er niet in de onrust weg te nemen. Kunnen ze dit niet of willen ze dit niet? Progressief Bernheze zou het wel weten. Duidelijke routes aanleggen voor fietsers, mountainbikers, ruiters en menners en degelijke hekwerken en roosters zodat iedereen makkelijk begrazingsgebieden in en uit kan.

Maashorst
De Maashorst moet het paradepaardje worden van de regio. Een uniek natuurgebied met mooie landschappen, grote grazers, rust en routes voor extensieve recreatie. De Maashorst draagt bij aan een aantrekkelijke woonomgeving. Een belangrijke voorwaarde voor nieuwe bedrijven bij het kiezen van een regio voor het oprichten van een nieuw bedrijf. Belangrijke bedrijven kijken verder dan een bedrijventerrein. Een mooie Maashorst helpt tegen het wegtrekken van werknemers naar de grote steden.

Bestuurders aan zet
De Maashorst is nog niet af. Grote grazers zijn nodig om de natuur te beheren. Zonder grote grazers is het beheer onbetaalbaar. Grote grazers zijn publiektrekkers. Recreanten zijn welkom in de Maashorst. Maar er zijn regels nodig. De echte recreant begrijpt dat. Het is jammer dat een kleine groep recreanten meent het recht te hebben alle paden te mogen gebruiken. Dat is niet mogelijk als je een ander ook zijn plezier gunt. In andere natuurgebieden gaat het goed. Wordt het niet eens tijd dat de bestuurders in Noordoost-Brabant krachtig doorpakken en vraagstukken oplossen in de Maashorst?

Door: Cent van den Berg, fractievoorzitter
Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17020