Datum plaatsing: 06 maart 2017

Expositie Fotoclub Nuland


Expositie Fotoclub Nuland


Nuland ('s Hertogenbosch): In het weekend van 11 en 12 maart 2017 wordt de jaarlijkse expositie van Fotoclub Nuland gehouden in gemeenschapshuis De Meent. Naast de gebruikelijke expositie waarin de leden een aantal foto’s in de categorie ‘vrije fotografie’ exposeren hangt er van elk lid één foto die gemaakt is ten behoeve van de jaaropdracht. Het thema van de jaaropdracht is dit jaar “Natuur”.

Fotoclub Nuland is opgericht op 13 oktober 2008 door enkele enthousiaste amateur-fotografen. Vanaf het moment van oprichting is FCN een zeer florerende vereniging in Nuland. De fotoclub is gehuisvest in gemeenschapshuis De Meent, daar vinden de clubavonden en de jaarlijkse expositie plaats. De reguliere clubavonden vinden plaats op dinsdagavond (2e en 4e dinsdagavond van de maand). Goed fotograferen heeft alles te maken met kijken, heel goed kijken. En, het meest boeiende is eigenlijk dat elke fotograaf dat op zijn eigen wijze doet. De een is bijvoorbeeld gespitst op bijzondere details, de ander ziet een bijzondere sfeer en weer een ander hecht sterk aan een mooie compositie. Zo zijn er heel veel verschillende zaken die je door goed te kijken op de foto vast kunt leggen.

Fotoclub Nuland wil een platform zijn waar amateur-fotografen elkaar in een vriendelijke en gezellige setting kunnen ontmoeten en hun hobby met elkaar kunnen verbreden en verdiepen. Dit gebeurt o.a. door het tonen van foto’s aan elkaar. Door het bespreken van deze foto’s kunnen ervaringen en kennis worden gedeeld. De fotoclub biedt tevens gelegenheid tot het laten zien van foto’s aan mensen buiten de fotoclub. Hiertoe heeft de fotoclub een eigen website en houdt zij jaarlijks een expositie.
Het belooft weer een mooie en inspirerende tentoonstelling te worden die je niet mag missen. Een professionele vakjury beoordeelt de foto’s van de jaaropdracht en zal op zaterdag 11 maart de prijswinnaars bekend maken.
Ook voor het publiek is een belangrijke rol weggelegd, zij bepalen de winnaar van de publieksprijs. Het publiek kan een winnaar kiezen uit het gedeelte ‘vrije fotografie’, maar ook een winnaar uit de foto’s van de ‘jaaropdracht’.
Als extra onderdeel van deze expo kunnen leden, in een aparte zaal, hun ongebonden creativiteiten botvieren en zullen de resultaten van de diverse themawerkgroepen en bondsmentoraat van het afgelopen jaar worden getoond.

De officiële opening is op zaterdag 11 maart om 14.00 uur. Tevens maakt de vakjury dan bekend wie de winnaar is geworden van de jaaropdracht. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Verder is de expositie te zien op zaterdag 11 maart van 13.30 uur tot 18.00 uur en zondag 12 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur in gemeenschapshuis de Meent in Nuland. De toegang is gratis.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31108