Datum plaatsing: 21 februari 2017

Gemeente Oss zoekt nieuwe locaties voor drinkwatertappuntenOss (Oss): De gemeente Oss wil inwoners en gasten gratis drinkwater aanbieden. Daarom wil de gemeente meer openbare drinkwatertappunten. Oss kent nu drie tappunten, in Geffen op het dorpsplein, in Oss bij het speelterrein aan de Wagenaarstraat en het Cruijfcourt aan de Leeuwerikstraat.

Waarom gratis drinkwater?
Kraanwater is een prima alternatief voor flessenwater. Het is duurzamer, betrouwbaar en gezond en 500 tot 1000 maal goedkoper dan flessenwater. Met meer openbare drinkwatertappunten is de gemeente Oss een milieubewuste, duurzame en gezondheidsbewuste gastheer.

Op welke locatie is een drinkwatertappunt gewenst en waarom?
We vragen aan inwoners en organisaties om na te denken over nieuwe locaties voor een drinkwatertappunt. De locatie moet logisch, goed bereikbaar en zichtbaar zijn. Natuurlijk zijn er veel voetgangers of fietsers en heeft een drinkwatertappunt op die speciale plek meerwaarde. De gemeente ziet ook graag dat bewoners of bewonersgroepen in de buurt zich ontfermen over het watertappunt. Daardoor kan de omgeving schoon en verzorgd blijven. Geef daarom ook aan wie de nieuwe locatie in de gaten wil houden.

Indienen
Stuur het voorstel voor een nieuw watertappunt met motivatie uiterlijk eind maart naar water@oss.nl. De gemeente kiest daarna de beste locaties. We zorgen ervoor dat de nieuwe drinkwatertappunten deze zomer klaar zijn.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14983