Datum plaatsing: 28 februari 2017

Nieuwe Hescheweg Oss afgeslotenOss (Oss): Op maandag 6 maart start de vernieuwing van de Nieuwe Hescheweg. De werkzaamheden duren zes weken en zijn op 14 april klaar. Het gaat om de hoofdrijbaan van de rotonde Brierstraat tot het kruispunt Julianasingel. Voordat het werk aan de Nieuwe Hescheweg begint BrabantWater op 20 februari met het vervangen van de watertransportleiding in de berm. Deze planning is afhankelijk van weersomstandigheden.

Waarom vernieuwen we de Nieuwe Hescheweg?
De huidige rijbaan bestaat uit betonplaten. Door de ongelijke ligging ontstaat geluidsoverlast. Nu krijgt de hele weg asfalt. Dat geeft minder geluidsoverlast. Tussen de St. Wilpertslaan en Benedictuslaan komt een tunnel voor dassen en klein wild. Bij de Benedictuslaan komt in de middenberm een oversteek voor fietsers.

Bekijk hier het complete overzicht van de plannen en de inspraakreacties van inwoners. https://www.oss.nl/gemeente/inwoners/actueel/plannen-en-projecten/reconstructie_nieuwe_hescheweg_en_kruispunt-_julianasingel.htm

Hoe leiden we het verkeer om?
Automobilisten kunnen via de N329 (weg van de toekomst) en Cereslaan rijden. Woningen en bedrijven blijven vanuit n richting bereikbaar. Voor fietsers blijft de fietsstraat en de Amelsestraat bereikbaar. Bussen krijgen een eigen omleiding via de Willibrordusweg en moeten rekening te houden met een korte vertraging.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14526