Datum plaatsing: 20 februari 2017

Einde impasse Koppellinck in zichtGeffen (Oss): In Geffen zit MFC De Koppellinck nu al een jaar zonder bestuur. Een oplossing leek gevonden maar toen ontstond onder de bestuursleden in spe een fundamenteel verschil van inzicht met de gemeente over de rol van hen ten opzichte van de school. Inmiddels lijken de plooien glad gestreken en kan binnenkort een nieuw bestuur aan de slag

Het eind 2010 geopende multifunctioneel centrum De Koppellinck in Geffen biedt onderdak aan de basisschool en verenigingen. Vanaf het begin zijn er financiŽle problemen. Vooral omdat verenigingen voor hun evenementen en vaak ook de normale activiteiten liever kiezen voor de horecagelegenheden in het dorp. De gemeenten, eerst Maasdonk en inmiddels Oss moeten ieder haar dik geld bijleggen om het exploitatietekort aan te vullen. Oss vindt echter dat alle dorpshuizen en wijkcentra zelf de broek moeten ophouden.
Gilbert van de Meulenreek is de beoogde nieuwe voorzitter van de beheerstichting. Samen met enkele andere vrijwilligers is hij sinds najaar 2015 doende om de zaken op de rails te krijgen. In de nieuwe plannen worden de school en de andere activiteiten gesplitst. De beheerstichting gaat alleen over de verenigingsruimten en het gemeenschappelijke hart van het gebouw. Voor de verenigingen verandert er financieel niks.
De beheersstichting zal zich moeten inzetten om te komen tot een gezonde exploitatie. IdeeŽn om meer inkomsten te generen zijn er genoeg. Zo is er een plan voor een aparte zaal voor muziekvereniging WIK en zou een van de zalen omgebouwd kunnen worden tot bruine kroeg, waar verenigingsleden kunnen vertoeven na vergaderingen en repetities. Zoín kroeg zou zich ook lenen voor activiteiten die nu nog niet in de De Koppellinck plaatsvinden. Zo hoopt de beheersstichting het mfc aantrekkelijker te maken en meer verenigingen de stap naar De Koppellinck te laten maken. De Koppelinck verwacht in 2018 zwarte cijfers te kunnen gaan schrijven.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13227