Datum plaatsing: 28 februari 2017

Op de woelige baren met Arcadia


Op de woelige baren met Arcadia


Heesch (Bernheze): Toneelvereniging Arcadia nodigt u van harte uit in te schepen in haar cruiseschip voor een bijzonder theatraal reisje. Wanneer u op zaterdag 25 of zondag 26 maart aan boord gaat van het cruiseschip dat ligt afgemeerd in de Pas wordt u onderdeel van de komedie ‘Moord aan boord’ van Rob van Vliet. En zoals de titel al doet vermoeden is dat goed voor heel wat verwikkelingen!
Tijdens de vaart zult u in de watten worden gelegd door ons altijd vriendelijke personeel. Aan boord bevinden zich de meest uiteenlopende gasten. Op de passagierslijst staan al een aantal namen die niet de minste zijn. Zo zullen meevaren mevrouw Elize van Heemstede tot Zuiderwei en haar beste vriendin mevrouw Trude van Asseldonk tot Noorderwei. De dames zijn beide van adel! Elize heeft zo haar eigen redenen om mee te varen. In een ver verleden heeft zij eens iets met de Kapitein gehad. Zal dit een romantische vaart voor haar gaan worden?
Ook aan boord is Bep van Casteren. Een gezellige dame die een cruise heeft gewonnen via de Postcode loterij. Zij mag proeven van het rijke leven aan boord. Iedere dag is voor haar weer een feestje. Er is zelfs een beroemdheid aan boord van ons schip. Haar naam is Svetlana en zij is de winnares van “The Voice of Polen”! Wij hopen dat ze ons nog verrast met een spectaculair optreden. Verder zult u volkomen veilig zijn als we de zee op gaan. Wij hebben namelijk een nieuwe scheepsarts aan boord. Zijn naam is Paul van de Velden. Hij is een zeer bekwaam arts dus mocht u zeeziek worden bent u bij hem aan het juiste adres. (Of niet dat moet nog blijken)

Arcadia is bijzonder in haar schik met het nieuwe stuk. Dat het stuk speelt op een cruiseschip is een idee van de vereniging zelf. Arcadia heeft het stuk laten schrijven door Rob van Vliert die ook verantwoordelijk was voor het stuk van het afgelopen jaar. Het stuk is op het lijf geschreven van de bezetting en de mogelijkheden van de vereniging. Iedereen komt dan ook volledig tot z’n recht en krijgt van de regisseurs de vrijheid het karakter grotendeels zelf in te vullen. Dat zorgt voor veel spelvreugd en dat ziet het publiek ook zeker terug.

Net voor de zomer is Arcadia gestart met de groepsrepetities. Momenteel worden de laatste puntjes op de idee gezet. Niet alleen voor de schermen maar ook daarachter. Want de vereniging verzorgt ook alles rond de voorstelling zelf. Dat loopt uiteen van de pr tot de decors. In de achtertuin van een van de leden is inmiddels een heus schip verrezen dat straks koers zal zetten naar de grote zaal van de Pas. De beleving wordt daarbij zo compleet mogelijk gemaakt.

Toneelvereniging Arcadia speelt de komedie op zaterdag 25 en zondag 26 maart in Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar via de website van Arcadia of bij boekhandel Ceelen ’t Dorp in Heesch. Wees op tijd want de afvaart is stipt om 20:15!

Vind u het leuk om uw toneelkunsten voor publiek te vertonen? Arcadia kan altijd nieuwe leden gebruiken. De groep is gevarieerd van samenstelling, van 22 tot in 50, en iedereen is van harte welkom waarbij de vereniging het extra fijn zou vinden als ze nog een paar mannen aan haar ledenbestand kan toevoegen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14237