Datum plaatsing: 25 februari 2017

Groots wonen in 's-Hertogenbosch


Groots wonen in 's-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vof Gasthuiskwartier, een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans, realiseert de transformatie van het GZG-terrein naar het Gasthuiskwartier. Het voormalige ziekenhuisterrein wordt omgevormd tot een levendig woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de Bossche binnenstad. De(rijks-)monumentale gebouwen in het Gasthuiskwartier blijven behouden en vormen nu een creatieve broedplaats voor ondernemers.

De ontwerpen van de eerste woonfase (A+B) zijn nagenoeg afgerond. Zoals eerder aangekondigd zal de verkoop in het tweede kwartaal dit jaar starten. Maar volgende maand kunt u al een eerste indruk krijgen; dan sturen we u als preview een digitaal magazine per mail. Als u belangstelling voor deze eerste fase heeft, zullen we u tot start verkoop over de voorbereidingen, de makelaar en verkoopprocedure informeren.

De nieuwe parkeergarage voor bewoners
Wonen in de binnenstad betekent vaak een zoektocht naar een parkeerplek voor de auto. De voormalige ziekenhuiskelder wordt getransformeerd naar een moderne parkeergarage voor de bewoners van Gasthuiskwartier.
De parkeergarage telt straks circa 265 plaatsen, genoeg voor alle bewoners om veilig en ondergronds hun auto te parkeren. Daarnaast zijn in de kelder de individuele bergingen, een gezamenlijke fietsenberging en -klusruimte. Voor een aantal appartementen is er ook een individuele kast voor opslag van wijn.
Kijk nu alvast hoe u vanaf de Kasterensburg naar de garage in de Nieuwstraat rijdt.

Op en rond het terrein
Onlangs zijn de informatiepanelen geplaatst bij de entrees bij de Gasthuispoort en het Mariapaviljoen. Ook hebben de verschillende monumenten een naambordje met korte toelichting gekregen. Maak gerust eens een rondje over het terrein.
Aan de zijde van het Kardinaal van Rossumplein zijn kijkgaten gemaakt in de schutting, zodat de werkzaamheden op het terrein vanaf een veilige plek gevolgd kunnen worden. Binnenkort afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de schutting over geschilderd door de graffiti-artiesten van Kings of Colors. Circa 20 kunstenaars zullen hier hun eigen creatieve invulling aan geven.
Aan de Zuid Willemsvaart zijn onlangs 5 bomen gekapt. Deze bomen konden gezien de conditie en positie ten opzichte van de geplande werkzaamheden niet behouden blijven. Wel zullen er nieuwe bomen geplant gaan worden met de herinrichting van de Zuid Willemsvaart.

Zuid-Willemspark
De gemeente 's-Hertogenbosch maakt nieuwe plannen voor de Zuid-Willemsvaart. Het moet een centrale ontmoetingsplek worden, die de binnenstad met het buitengebied verbindt en waar water en groen centraal staan, genaamd Zuid-Willemspark. Langs de hele Zuid-Willemsvaart zijn volop mogelijkheden voor initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties. Ook de Zuid-Willemsvaart bij het Gasthuiskwartier is onderdeel van de plannen. In de zomer 2016 is door Buro Lubbers een eerste plan gepresenteerd. In juli 2017 komt een uitgewerkte visie in de gemeenteraad. Voor meer informatie: www.zuidwillemspark.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14300