Datum plaatsing: 04 maart 2017

Lezing over levenseinde en levenskrachtHeesch (Bernheze): Een actueel thema in vele discussies is wat men noemt ‘voltooid leven’. Maar “onze samenleving, waarin veel mensen heel oud worden, verdient het om meer te horen over de levenskracht en levenskunst van ouderen. Het vermogen om, zelfs in heel kwetsbare situaties, ook plezier en betekenis te kunnen blijven vinden”, aldus Manon Vanderkaa.

Vanderkaa is directeur van de grootste seniorenorganisatie van Nederland, de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) en de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB). “Veel ouderen ervaren in de laatste levensfase dat het belangrijkste in het leven niet draait om uiterlijke zaken of alsmaar jong blijven. Andere waarden komen daarvoor in de plaats. Die levenskunst mag niet onderbelicht blijven, maar moet juist worden versterkt. Daarmee wint iedereen die oud wordt aan kracht, en wint onze samenleving aan menselijkheid.”

Op donderdag 16 maart geeft Vanderkaa een lezing over het onderwerp Levenseinde en levenskracht. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.30 uur. Wie vanuit de parochie De Goede Herder (Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch) deze lezing wil bijwonen kan voor meer informatie contact opnemen met de pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215 of bergsma@petrusemmausparochie.nl. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom! Kosten voor deelname: vijf euro.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30969