Datum plaatsing: 09 maart 2017

Lezing "Een 3D-kaart van de Melkweg" in Hintham


Lezing "Een 3D-kaart van de Melkweg" in Hintham


Hintham ('s Hertogenbosch): De afdeling Galaxis van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) organiseert op woensdag 15 maart een lezing getiteld De Gaia missie - een 3D-kaart van de melkweg. De lezing zal worden gegeven door Dr. Antony Brown van de Universiteit Leiden.

De Gaia ruimtetelescoop, gelanceerd in 2013, heeft al doel de structuur en geschiedenis van de Melkweg te ontrafelen. Dit wordt gedaan door zeer nauwkeurig de afstand, beweging en kleur van maar liefst 1 miljard sterren te meten. Het resultaat van deze missie zal een nauwkeurige 3D-kaart van de hele Melkweg zijn, waarbij ook de bewegingen van alle sterren en hun astrofysische kenmerken (zoals leeftijd, massa, chemische samenstelling, enz.) vastgelegd zullen zijn. Dr. Antony Brown zal onder andere uitleggen waarom deze missie zo belangrijk voor de sterrenkunde is. Ook zal hij de eerste resultaten van de missie bespreken, die vorig jaar zijn verschenen.

Meer informatie over de lezing vindt u op de website van Galaxis: http://www.galaxis-sterrenkunde.nl/de-gaia-missie-een-3d-kaart-van-de-melkweg/

De lezing vindt plaats in Sociaal Cultureel centrum "De Biechten", Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA 's-Hertogenbosch. Lezingen beginnen om 20:00 en eindigen meestal rond 22:15. De entree volwassenen is 6,00 en voor jongeren tot 16 jaar 3,00.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32094