Datum plaatsing: 13 maart 2017

Ruim 1200 leerlingen in de gemeente Oss doen mee aan de Landelijke Opschoondag!Oss (Oss): Gemeente Oss riep scholen op om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. In de week van 13 tot en met 20 maart doen 12 scholen uit Oss met ruim 1200 leerlingen mee!

Opschoonactie scholen
De gemeente Oss zorgt voor materialen om op te ruimen. Als beloning voor het opruimen krijgt de school een mooie knikkertegel van gerecycled plastic. Maar de mooiste beloning is natuurlijk een schone omgeving!

Educatie over het thema afval
Gemeente Oss heeft veel te bieden op het gebied van educatie rondom het thema afval. Naast opschoonacties verzorgt gemeente Oss onder andere gastlessen op scholen en excursies op de Milieustraat en bij het Kringloopbedrijf Oss.

Landelijke Opschoondag
De opschoonacties op de scholen organiseren we in verband met de Landelijke Opschoondag die op 25 maart plaatsvindt. De Gemeente Oss heeft Stichting Landschapsbeheer Oss opdracht gegeven de organisatie op zich te nemen. Inwoners van de gemeente Oss gaan op deze dag van 10.00 tot 12.00 uur op verschillende locaties zwerfafval opruimen. Aandacht is er ook voor de enorme watervervuiling door zwerfafval. Het project Schone Maas van Rijkswaterstaat wordt in de gemeente Oss meegenomen tijdens de Landelijke Opschoondag.

Aanmelden
Helpt u ook mee tijdens de Landelijke Opschoondag? Dan kunt u zich aanmelden via www.landschapsbeheer-oss.nl. Ook kunt u hier locaties aanmelden die in uw ogen nodig eens opgeschoond moeten worden. Liever alleen of met buren zwerfafval opruimen? Dat kan ook! Als u knijpers en zakken nodig heeft kunt u dit melden via info.landschapsbeheer-oss.nl. De spullen bezorgen wij bij u thuis en het ingezamelde afval kunnen wij bij u thuis komen ophalen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.34074