Datum plaatsing: 05 maart 2017

Kriebels speelt dubbelvoorstelling


Kriebels speelt dubbelvoorstelling


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Toneeelgroep Kriebels speelt de dubbelvoorstelling Nu even wel/Nu even niet van Maria Goos. Op zaterdag 11 en zondag 12 maart staan de spelers op de planken van Den Durpsherd.

Nu even niet een vriendschap tussen vier mannen, Michiel (Jan van Son), Har (Gerlach Hendrix), Arie (Marcel Wouters) en Joris (Bram de Bruyckere). Sinds hun studententijd zijn ze elke maand n avond samen, altijd in hetzelfde restaurant, voor hen is die avond even de vrouw-vrije-zone. Herinneringen, grappen en irritaties alles komt voorbij op zon avond. Hechte vriendschappen met hier en daar wat haarscheurtjes, maar toch zeker met de nadruk op hecht.
De toeschouwers kijken mee aan tafel in hun vaste restaurant, op drie verschillende avonden. Maar op de derde avond zitten er nog maar drie vrienden aan tafel. En van hen blijkt overleden, een hersentumor zorgde ervoor dat alle zaken op het laatst voor hem niet meer zo duidelijk op een rijtje stonden.
En nu de eerste avond in hun vertrouwde restaurant met zn drien. In eerste instantie is het alsof hij er nog bij is, ze horen hem bij wijze van spreken nog zo meepraten aan tafel, het voelt alsof hij zich nog mengt in het gesprek. Maar er klopt iets niet, er is iets mis.

Na de pauze volgt het stuk Nu even wel vier vrouwen ontmoeten elkaar in hetzelfde restaurant, precies n jaar nadat een van de mannen is overleden. De weduwe Heleen (Carola Mooren), haar zus Lia (Janine Bosch), haar vriendin Carolien (Elianne Peeters) en er blijkt een minnares in het spel te zijn geweest, Marieke (Sabrine Sterkenburg) ook zij is uitgenodigd op deze avond. Ze herdenken, halen herinneringen op en er moet zeker nog het nodige worden uitgepraat. Dit geeft hilarische gesprekken, soms absurd en soms heel herkenbaar.

Toneelgroep Kriebels speelt op zaterdag 11 maart om 20.15 uur en op zondag 12 maart om 14.30 uur in Den Durpsherd in Berlicum. Kaarten 12,50 zijn te reserveren op www.tgkriebels.nl of verkrijgbaar voor aanvang aan de zaal.

Een week later op vrijdag 17 maart spelen zij in de Verkadefabriek in s-Hertogenbosch, aanvang 20.15 uur.
Kaarten 14,50 zijn verkrijgbaar op www.verkadefabriek.nl of telefonisch bij de Verkadefabriek 073-6818160.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14508