Datum plaatsing: 05 maart 2017

Op bezoek bij Johan Verschuren


Op bezoek bij Johan Verschuren


Vinkel ('s Hertogenbosch): Afgelopen vrijdag 3 maart 2017 ben ik met ons vader naar Aarle-Rixtel geweest op de koffie bij Johan Verschuren en zijn vrouw Gerrie. Johan deed vanaf 1982 elke dag live het weer op Omroep Brabant. Dat Johan toen als weerman op de radio kwam had te maken met het feit dat de andere weerman uit Mierlo stopte. Dus toen ging de telefoon in huize Verschuren, redacteur Frans van Hoof belde met de vraag of Johan de nieuwe weerman wilde worden. Toen Johan te horen kreeg dat hij in plaats van ís-morgens voortaan ís-middags zijn verhaaltje moest doen omdat het niet in het profiel paste van Omroep Brabant, bedankte hij voor deze verandering en stopte. Na al deze jaren op de radio en TV kun je wel zeggen dat hij een bekende Nederlander is.
Dus vrijdagmorgen met ons vader; Piet Leeyen, 86 jaar, naar Johan en Gerrie. Bij binnenkomst stond de koffie al bruin.
Wat bekende weerspreuken van Johan zijn uitgebracht in 3 weerboeken, die allemaal uitverkocht zijn.
Bijv.: Zijn er in Januari nog mollen, dan laat de winter met zich sollen. En waar de eerste donderklap komt, zal deze de zomer nog veel terugkeren. Meestal omgeving Deurne, daar stond het vorige zomer tot 4x blank door de hevige regen.
Piet Paulusma belde vorig jaar nog met Johan over het winterweer, afgelopen Sint nog en toen zei Johan dat er een klein winterke kwam. Op de vraag hoe het ging met het klimaat zei Johan dat er duidelijk niks aan de hand was. Ook was er de opmerking van Johan dat de vossen moeten worden verwijderd; deze vossen eten namelijk de weidevogels, kievieten en grasvogels op waardoor het volgende probleem naar voren komt dat er teveel teken komen omdat ze niet meer worden opgegeten door de vogels. Johan houdt ook op vele bijeenkomsten nog lezingen. (in elke plaats in Brabant is hij wel geweest !) Hij is ook een keer weggestuurd bij de KNMI door Krol omdat Johan zei dat de zure regen alleen in het leven is geroepen om subsidiegeld te innen.
Johan vindt dat het goed is voor het klimaat dat Trump aan de macht is gekomen omdat hij veel geld in het klimaat steekt. In 2016 kwam Wim van der Donk bij het 40-jarig bestaan van Omroep Brabant in Hilvarenbeek bij Johan staan en zei tegen hem: ik kom bij jou staan want jij bent een bekende Brabander. Er zijn boeren uit heel Brabant die Johan bellen over het weer als er gehooid of gerooid moet worden. Afgelopen zomer zei het KNMI dat er een keer regen kwam en toen zei Johan tegen de boeren dat ze donderdags moesten maaien en maandags het hooi in de pers moesten doen.
Tijdens de Carnaval was Johan nog in Eindhoven bij Piet Paulusma
Toen afgelopen zomer de grote hagelstenen in Luyksgestel bijna alle huizen en autoís beschadigde kwam dat doordat de wind plots weg viel in Deurne-Someren de temperatuur in de wolken -30 graden was. Deze wind waaide naar Luyksgestel en daar kregen ze de volle laag.
Bij een lezing bij Philips zei Boonstra dat Johan anderhalf uur de tijd moest vullen zonder papier (hij had zelf een computer nodig!)
De voorspelling van Johan voor de zomer van 2017:
Wisselvallig en een paar dagen veel te warm.
Zo konden we nog wel een tijdje doorgaan over het weer. Er werden nog een paar fotoís gemaakt met ons vader en zo was het een leuke tijd geweest daar in Aarle-Rixtel.
Als laatste zei Johan: nooit liegen en altijd eerlijk zijn.

tekst en foto's Ad Leeyen


Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren
Op bezoek bij Johan Verschuren


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29892