Datum plaatsing: 06 maart 2017

Promotie voor korfbalsters Prinses Irene


Promotie voor korfbalsters Prinses Irene


Nistelrode (Bernheze): Het 1e korfbalteam keert na een seizoen afwezigheid weer terug naar de Topklasse van het zaalkorfbal. In een wedstrijd die vol stond van emotie en in een uitverkochte sporthal, won Prinses Irene met 17-15 van de nummer 4 Olympia/DOS. Het was afwachten wat het resultaat werd van de wedstrijd tussen Altior en De Peelkorf, die om 14.30 uur in Heeswijk-Dinther werd gespeeld. Altior won met 15-9 en werd zo kampioen. Prinses Irene eindigde met en gelijk puntentotaal, het onderlinge resultaat bepaalt dat Altior kampioen is en Prinses Irene als nummer 2 ook promoveert.

Natuurlijk waren de gedachten van de speelsters, leiding en toeschouwers in deze wedstrijd bij Linda van Venrooij, de reserve aanvoerster die enkele maanden geleden zo tragisch overleed. De wedstrijd leek even desastreus te verlopen, want binnen 5 minuten nam Olympia/DOS een 0-4 voorsprong. Daarna begon de inhaalrace van Prinses Irene. Er werd vanaf dat moment bijzonder goed verdedigd, wat de hele wedstrijd zo bleef. Via 5-5 stond er na 25 minuten zuivere speeltijd een 9-6 voorsprong op het scorebord.
Na rust bleef het verschil steeds 2 tot 3 punten en met nog een minuut of zeven op de klok waren dat er zelfs 4. Met 2 afstandsschoten kwam de uitploeg terug tot 2 punten. In die fase was Laura van de Ven belangrijk met een paar goede intercepties en 2 doelpunten. Vlak voor het eindsignaal was het verschil weer vier. In de laatste 2 minuten werd het verschil nog teruggebracht tot twee, maar gevaar voor een gelijkspel of nederlaag was er eigenlijk de hele wedstrijd niet.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13898