Datum plaatsing: 06 maart 2017

Job van den Elzen scoort bij terugkeer voor winnend Irene


Job van den Elzen scoort bij terugkeer voor winnend Irene


Nistelrode (Bernheze): Prinses Irene begon behoorlijk gehavend aan de wedstrijd tegen de nummer laatst Nieuw Woensel. Zo ontbraken onder andere spits Van Vught en centrale verdediger Langens. Coach van de Steen plaatste Job van den Elzen (foto), na bijna 2 jaar blessureleed, vanaf de aftrap in het Nistelrodese elftal. De all time topscorer van Prinses Irene beschaamde het vertrouwen niet. Hij scoorde twee keer en bezorgde zo de mannen van Van Tilburg Mode & Sport een benauwde 2-1 overwinning. Een glaszuiver doelpunt van de spits werd in de 2e helft ook nog afgekeurd door scheidsrechter Pijnenburg. Zeker in de 2e helft had Prinses Irene het verschil veel groter moeten maken, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen

Verslag; A. v. Lokven
Fonograaf: T. Bevers

Specialiteit
Op een slecht veld, dat door de neerplenzende regen alleen maar slechter werd, nam Prinses Irene vanaf het begin het initiatief. Jerin v.d. Rakt speelde op de positie van Hein Langens en deed dat naar behoren. De eerste de beste kan in de 3e minuut werd al meteen een doelpunt. Tim v.d. Brand gaf de voorzet en Van den Elzen liet zien dat een van zijn specialiteiten, de kopbal, nog niets heeft geleden onder het lange blessureleed. Hij verschalkte zo doelman Dennis den Hollander.
Prinses Irene bleef de bovenliggende partij, maar was vaak slordig in de passing. Nadat in de 19e minuut de thuisploeg al eens gevaarlijk was geweest en Prinses Irene verzaakte een aantal mooie mogelijkheden te verzilveren was het in de 33e minuut raak voor de Eindhovenaren. Rond de zestien kreeg, de beste man aan Eindhovense kant, Tom Franse te veel ruimte en zijn schot verdween, met enig fortuin, de bal werd twee keer van richting veranderd, achter de kansloze doelman Van Venrooij.De Nistelrodenaren werkten hard, maar creŽren weinig, de 1-1 stand was dan ook te billijken.

Glaszuiver doelpunt
In de 2e helft was Prinses Irene de bovenliggende partij. Nieuw Woensel creŽerde, net als in de 1e helft, amper iets. Wel waren een aantal geroutineerde spelers verbaal duidelijk aanwezig. De jonge scheidsrechter van dienst leek daarvan onder de indruk, mogelijk was dat ook de redenen dat hij in de 59e een werkelijk glaszuiver doelpunt van Job van den Elzen annuleerde, na een vlagsignaal van de Eindhovense linesman. Een paar minuten later was het wel raak. Aanvoerder Van Erp, ijzersterk acterend, kwam via de zijkant door, zijn voorzet op maat werd door Van den Elzen knap binnen gekopt. Dat het uiteindelijk bij deze 2-1 bleef was niet de verdienste van Nieuw Woensel. Prinses Irene verzaakte namelijk om een keer of zes de trekker over te halen, waardoor Nieuw Woensel in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk leverden al die kansen niets op. Voor de gemoedsrust van de talrijke Nistelrodese toeschouwers was het prettige geweest als een van de vele kansen wel was benut.
Opstelling: Stef van Venrooij, Rick v.d. Meer, Gijs van Erp, Jerin v.d. Rakt, Koen Pittens, Robbert Rovers, Tim v.d. Heijden, Teun van Schadewijk, Tim v.d. Brand, Job v.d. Elzen, Wibe van Rooij (87e Jeroen Bekker
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16209