Datum plaatsing: 06 maart 2017

Slalom Sten vd Berg levert Heeswijk punt op


Slalom Sten vd Berg levert Heeswijk punt op


Heeswijk-Dinther (Bernheze): De terreinknechten van VV Heeswijk zullen veel werk hebben om het geteisterde hoofdveld van de plaatselijke trots weer op orde te krijgen, want in de regen en wind was vechtvoetbal het voornaamste ingrediënt. WSC uit Waalwijk begon sterk en scoorde na een klein kwartier ook verdiend de 0-1, daarna pakte de thuisploeg het initiatief over met als hoogtepunt de gelijkmaker van Sten vd Berg na een weergaloze solo. In de slotfase waren de bezoekers nog dichtbij de overwinning, maar uiteindelijk bleef de 1-1 op het bord staan.

WSC startte furieus aan het duel want na 20 seconden moest Patrick Lunenburg al redden op een inzet van Rens vd Hout. Een kwartier later viel de 0-1 alsnog toen een diepe bal van aanvoerder Marc Corman de Heeswijk-defensie verraste en niet voldoende getoucheerd kon worden door Camiel van Doorn, waardoor gelegenheidsspits Roel Duquesnoy met een lob over Lunenburg kon scoren. Nadat het team van trainer Marc vd Ven elkaar in het veld vervolgens goed de waarheid had verteld, zweepte captain Tom Sleddens zijn mannen op en namen de blauw-witten het initiatief over. Door het steeds zwaarder wordende veld was er van goed voetbal weinig sprake, maar op basis van vechtlust werden de Waalwijkers onder druk gehouden. Grote kansen leverde dit nog niet op, maar het gaf wel hoop voor de 2e helft.
Na de pauze ging Heeswijk verder met de jacht op de gelijkmaker, maar de jonge defensie van WSC hield lang stand. Na ruim een uur spelen viel de verdiende 1-1 toen Sten vd Berg als Alberto Tomba in zijn beste dagen door de Waalwijkse defensie slalomde. De middenvelder pikte net over de middenlijn de bal op, omspeelde 5 tegenstanders en schoof het speeltuig vervolgens uiterst beheerst onder doelman Tom van Brakel door. Daarna drukte het thuisteam door, maar de laatste pass was mede door de moeilijke omstandigheden te vaak onzuiver waardoor echte kansen spaarzaam bleven. Aan de andere kant bleven de gasten gevaarlijk vanuit de omschakeling, waarbij met name de razendsnelle Mounir Maamar dreigend was. Eerst werd een doelpunt van Maxim Petrov vanwege buitenspel afgekeurd en niet veel later legde de goed leidende scheidsrechter Babat de bal net buiten het strafschopgebied neer na een overtreding van invaller-doelman Tijn van Lokven . Diezelfde Van Lokven, die Lunenburg met een schouderblessure was komen vervangen, keepte de partij solide uit en verdere kansen waren er niet te noteren, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.
Heeswijk blijft met een 4e positie op de ranglijst bovenaan de brede middenmoot meedoen door dit gelijkspel, maar het kan in deze competitie nog alle kanten op om maar eens een goed cliché te gebruiken. Volgende week komt nummer 2 Helvoirt op bezoek, het is te hopen dat de omstandigheden dan beter zijn zodat het publiek naast veel strijd ook nog van wat verzorgd voetbal kan genieten.


Sten vd Berg na zijn weergaloze goal (foto: Hans Heesakkers)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14099