Datum plaatsing: 06 maart 2017

Best Football Friends toernooi voor meisjes in HeeswijkHeeswijk-Dinther (Bernheze): Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In Bernheze wordt op woensdagmiddag 26 april een van 29 BFF toernooien gespeeld. Dat gebeurt op het sportpark De Ballendonk in samenwerking met VV Heeswijk.

Meiden kunnen zicht via www.bfftoernooien.nl inschrijven en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen. Vanuit het gemeentelijk project Bewegen is Fun is Gympoint samen met VV Heeswijk verantwoordelijk voor de organisatie.

Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Via hun telefoon of tablet kunnen de meiden zich op een online platform inschrijven, bij voorkeur samen met een vriendin, voor de BFFtoernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten. De beste teams team stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK. Ambassadrice van het project is Danille van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal.

Wethouder Rien Wijdeven van de gemeente Bernheze: Als gemeenten ondersteunen we de doelen van de BFFtoernooien natuurlijk van harte. Mooi dat alle meisjes in onze gemeente, en ook daarbuiten, op deze manier de mogelijkheid hebben om op een leuke manier in beweging te komen, en hopelijk ook te blijven. Ik wens ze heel veel succes, en ik hoop het team uit onze gemeente terug te zien op de finale.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15290