Datum plaatsing: 06 maart 2017

Winst komende zondag noodzakelijk voor Be Quick voor finaleplekNuland ('s Hertogenbosch): Be Quick 1 heeft zich weten te plaatsen voor de kruisfinales. Hierin zijn ze begonnen met het strijden voor een plek in de finale om het Nederlands kampioenschap. In deze kruisfinales gaat het om Ďthe best of threeí. Be Quick is op de vierde plek geŽindigd in de competitie wat ervoor zorgt dat De Korfrakkers de tegenstander is in de kruisfinales.
De eerste kruisfinale stond gepland op zondag 5 maart. Zowel de dames van Be Quick als de coach en het publiek wisten dat het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Eerder in dit seizoen hebben beide ploegen namelijk punten weten te pakken tegen elkaar. Het altijd trouwe publiek uit Nuland was met grote getalen naar Erp afgereisd om Ďhuní Be Quick naar de overwinning te juichen.
De wedstrijd begon meteen scherp. De Korfrakkers kwamen op een 1-0 voorsprong, maar Be Quick weet hier snel op te antwoorden door een vrije worp te benutten. Dit om en om scoreverloop is tekenend voor de rest van de eerste helft. De Korfrakkers pakten verschillende keren een voorsprong van 2 a 3 doelpunten, maar Be Quick liet zich niet zomaar uit het veld slaan en knokte zich iedere keer knap terug. Het was een felle eerste helft van beide kanten, mooie aanvallen, goed verdedigingswerk en pittige duels. Een mooie, spannende wedstrijd, voor het publiek genoeg om naar te kijken. Na 25 minuten spelen stond er een stand van 11-12 in het voordeel voor Be Quick op het scorebord.
In de rust wordt vertrouwen gegeven aan de dames van Be Quick, ze staan goed te spelen en hard te knokken en moeten dit vast weten te houden in de tweede helft.
Ook in de eerste 10 minuten na rust vielen de scores om en om. Tot 15-15 bleef dit beeld zo, vanaf dat moment kwamen De Korfrakkers wat los. De Korfrakkers gaven meer druk op het aanvallende spel van Be Quick wat voor foute passes en gehaastheid zorgde bij de club uit Nuland. Hierdoor werden de aanvallen minder goed uitgespeeld dan in de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat De Korfrakkers op vier doelpunten voorsprong kwamen, 20-16. Be Quick bleef strijden en weet nog tot 20-18 te komen, maar ook De Korfrakkers bleven scoren wat heeft gezorgd voor een einduitslag van 23-18.

Aanstaande zondag 12 maart staat de tweede kruisfinale op de planning. Deze zal worden gespeeld om 15:30 in de Geer in Geffen. LET OP; De aanvangstijd is gewijzigd.
Be Quick zal moeten winnen om een derde wedstrijd te mogen spelen voor de strijd om de finale. Jullie aanmoediging en gejuich is dus hard nodig, en daarom hopen we ook dat zoveel mogelijk supporters Be Quick naar de overwinning komen zingen.
De eventuele derde en beslissende wedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 14 maart in Erp, zorg er dus voor dat je deze avond vrij houdt!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14172