Datum plaatsing: 06 maart 2017

Schrijverskwartier en Potgieterstraat winnen extra prijzen bij het Klimaatstraatfeest!Oss (Oss): Energie besparen vinden we belangrijk. Want wat je bespaart hoef je niet op te wekken. Daarom heeft de gemeente Oss extra prijzen beschikbaar gesteld voor straten of groepen die landelijk hoog eindigen bij het Klimaatstraatfeest. Inmiddels doen 23 huishoudens uit de gemeente Oss hieraan mee. Het Schrijverskwartier en de Potgieterstraat stonden op 24 februari in de top 10 en winnen een Energyparty van Buurkracht.

Energyparty voor het Schrijverskwartier en de Potgieterstraat
De Potgieterstraat stond op 24 februari op de 10e plek van de landelijke stratencompetitie. En het Schrijverskwartier op de 4e plaats van de landelijke groepencompetitie. Zij winnen beiden de Energyparty: een professioneel adviseur komt bij een van de teamgenoten van de Potgieterstraat en het Schrijverskwartier thuis om tips voor het besparen van energie te geven. Ook de energierekening van aanwezigen wordt geanalyseerd. Het hele team is bij deze gezellige en inspirerende avond aanwezig. Met deze Energyparty krijgen deze twee teams weer extra punten in het Klimaatstraatfeest. Buurkracht organiseert de Energyparty: www.buurkracht.nl.

Hoe doe je mee aan het Klimaatstraatfeest?
Je kunt nog steeds jouw groep of straat inschrijven! Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game-omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen. Met acties ingediend voor 31 maart verdien je punten voor de eindscore van het Klimaatstraatfeest.

Wat is het Klimaatstraatfeest?
Gemeente Oss is partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Dit is een landelijke energiebesparingswedstrijd die loopt van 10 oktober tot en met 31 maart 2017. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest, voor een budget tot wel Ä 5.000 voor de eerste prijs. Vorig jaar heeft de EnergiecoŲperatie Oss de landelijke wedstrijd gewonnen. De gemeente Oss is Gouden Ster Partner van het Klimaatstraatfeest. Daarom starten deelnemers in Oss de competitie met een voorsprong van 1.000 punten.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16247