Datum plaatsing: 06 maart 2017

Edelhert terug in Brabant


Edelhert terug in Brabant


Regio ('s Hertogenbosch): Gedeputeerde Johan van den Hout en Jan Baan, directeur Brabants Landschap hebben op 6 maart 13 edelherten losgelaten in Het Groene Woud tussen Tilburg, Eindhoven en s-Hertogenbosch. Na meer dan anderhalve eeuw afwezigheid is het edelhert terug in Brabant!

De groep edelherten bestaat uit 4 herten en 9 hindes. Het gaat om een natuurlijk aantal van een kleine groep edelherten in het wild. Deze startgroep kan nog langzaam groeien tot een mooie groep edelherten die past in het gebied. Het omheinde edelhertengebied van 300 hectare groot ligt in de Scheeken, tussen Best en Liempde, en is eigendom van Brabants Landschap.

Jan Baan, directeur Brabants Landschap: De terugkeer van het edelhert is de kroon op ons werk in Het Groene Woud. Door jarenlange aankoop, beheer en ontwikkeling van de natuurgebieden De Scheeken en De Mortelen is hier het grootste landschapsreservaat van Brabant ontstaan. Een leefgebied van bijzondere natte bossen op rijke grond met overgangen van bos naar grasland, waar het edelhert zich van oorsprong thuis voelt. De terugkeer van het edelhert in Brabant levert niet alleen winst op voor de natuur, maar ook voor de regio.

Fotograaf-JamesvanLeuvenUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15197