Datum plaatsing: 08 maart 2017

Natuurwandeling in de Maashorst


Natuurwandeling in de Maashorst


Nistelrode (Bernheze): Vogelwacht Uden houdt op zondag 12 maart a.s. een publiekswandeling in de Maashorst met als thema ‘Lente in aantocht’. De wandeling start 's morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Voor ouders met jonge kinderen of degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname aan de wandeling is gratis.

Veel vogels zijn zich nu al aan het voorbereiden op het komende voorjaar. Roofvogels en uilen zijn hun territorium aan het afbakenen. Ook de zanglijster, merel, vink, heggenmus en groenling en vele andere vogels laten zich al horen. Dit en nog veel meer kan men tijdens de twee tot drie uur durende wandeling van dichtbij meemaken. Ervaren gidsen van de Vogelwacht wijzen de deelnemers op deze bijzonderheden in de natuur.

Het begrazingsgebied wordt meestal bezocht tijdens zo’n wandeling. Dit unieke natuurgebied vormt een pareltje binnen het Maashorstgebied. Misschien zit hier de zeldzame klapekster, horen we de schitterende zang van de Boomleeuwerik en zien we diverse spechten. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied ‘de Maashorst’ is te verkrijgen.

De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van het Natuurcentrum de Maashorst zijn gratis. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws


24 september
24 september
24 september
24 september
29 september
29 september
29 september
30 september
30 september
04 oktober
06 oktober
07 oktober
07 oktober
08 oktober
08 oktober
09 oktober
14 oktober
14 oktober
15 oktober
22 oktober
28 oktober
13 november
18 november
28 november
09 december
11 december
07 maart
14 april
13 juni

© 2017 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28735