Datum plaatsing: 13 maart 2017

Ciske de Rat komt naar ’s-Hertogenbosch!


Ciske de Rat komt naar ’s-Hertogenbosch!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): ‘Ciske de Rat - de Musical’ komt eind maart naar Theater aan de Parade. De musical is op tournee en gaat langs een beperkt aantal theaters in Nederland. De voorstelling vertelt niet alleen het filmverhaal maar laat ook zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Danny de Munk kruipt nog eenmaal in de huid van ‘Cis de Man’, hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven.

Ciske de Rat is een straatschoffie maar dat komt eigenlijk niet door hem. Hij is namelijk echt verdomd alleen. Zijn vader (Bas Keijzer) is schipper altijd weg. Zijn moeder (Ellen Evers) moet niks van hem weten. Wanneer zijn vader onverwacht verliefd wordt op Tante Jans (Brigitte Nijman), lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Als dan plots zijn beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, slaat het noodlot toe. Tegelijkertijd probeert ‘Cis de Man’ zijn jeugd te accepteren. Maar gaat dit lukken?

Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker. Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Henny Vrienten (Doe Maar) componeerde de muziek.

Regionale kindercast
De kindercast die in ’s-Hertogenbosch zal spelen is al hard aan het oefenen in PERRON-3 om het verhaal zo goed mogelijk over te brengen. Met stoelen als coulissen en schoenen als podiumrand wordt een ‘echte’ doorloop gespeeld. Het plat Amsterdams en de heftige taal van Ciske’s moeder leverde bij hen nog al eens een giechelmomentje op.

Kaartverkoop
Kaarten voor de musical ‘Ciske de Rat’ die van 28 maart tot 2 april te zien is bij Theater aan de Parade, zijn te bestellen via theateraandeparade.nl en bij Bosch Ticket 0900 – 33 72 72 3 (lokaal tarief). Er zijn zowel avondvoorstellingen als middagvoorstellingen.

Foto: Het straatschoffie Ciske de Rat
Fotograaf: Roy Beusker
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12485