Datum plaatsing: 17 maart 2017

Bekroonde fotoseries van Rob Pluijm in gemeentehuis Oss


Bekroonde fotoseries van Rob Pluijm in gemeentehuis Oss


Oss (Oss): Twee bekroonde fotoseries van vakfotograaf Rob Pluijm uit Ravenstein hangen van 23 maart tot en met 27 april in de hal van het gemeentehuis in Oss. Het gaat om de series ‘Aan tafel’ en ‘Gildeoptocht’.

Voor ‘Aan tafel’ kreeg Pluijm in 2013 meerdere onderscheidingen. Hij werd onder meer bekroond tot Silver Master door het Master Photographers Network. In de serie zijn mensen uit Ravenstein, de woonplaats van Pluijm, zittend aan een tafel geportretteerd. Pluijm omschrijft de serie als een eerbetoon aan mannen en vrouwen uit zijn nabije omgeving, die samen bepalen hoe zijn wereld eruitziet.

‘Gildeoptocht’ leverde Pluijm in 2016 de titel Qualified European Photographer op. Daarmee hoort hij bij een select gezelschap van ongeveer twintig Nederlandse topfotografen. Het werk bestaat uit een serie van twaalf portretten die afgelopen zomer werden gemaakt tijdens de Gildefeesten in Ravenstein. In de stadspoort, waar alle deelnemers in optocht doorheen liepen, portretteerde Pluijm de deelnemers in het voorbijgaan. Het licht en de achtergrond zorgden in combinatie met de kunde van de fotograaf voor een bijzondere serie.

De twee fotoseries zijn van 23 maart tot en met 27 april gratis te zien in de hal van het gemeentehuis in Oss.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30322