Datum plaatsing: 20 maart 2017

Mooie wielerwedstrijden Van de Akker Aqua Service Toer in Heeswijk


Mooie wielerwedstrijden Van de Akker Aqua Service Toer in Heeswijk


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Op zondag 19 maart 2017 vond het jaarlijks wielercriterium in Heeswijk plaats. Het betrof dit keer de 51e editie waarbij de start / finish lijn in de Abdijstraat was getrokken. De deelnemers konden zich dit jaar laten inschrijven bij ‘Gymnasium Bernrode’. Onder een licht bewolkte lucht en een klein spatje regen, maar wel met een gemene westenwind kracht 5, hebben gedurende de dag verschillende categorie wielrenners hun wedstrijdkilometers gereden.

Officiële wielerwedstrijden
Om 11:00 uur vertrokken 48 ‘junioren’ voor hun koers over 70 km. De koers werd, mede door
de gure wind snel hard gemaakt. Er waren diverse ontsnappingen en een aantal serieuze kopgroepjes, maar het peloton kwam uiteindelijk toch weer redelijk bij elkaar. Na een wedstrijd van 1 uur en 38 minuten is de uitslag als volgt:
1. Lars Timmers (Kaatsheuvel),
2. Jarno van Esch (Sint-Oedenrode).
3. Daan Hoeks (Amstelveel)

Het grote peloton met 94 ‘amateurs’, vertrok vervolgens voor hun wedstrijdrondes. Deze wedstrijd kenmerkt zich door veel uitvallers als gevolg van – alweer- de harde wind. De volgende mannen mochten bij de charmante ronde miss hun bloemen ophalen.
1. Stefan Laurijssen (Oud Gastel)
2. Christiaan de Rijk (De Meern)
3. Koen Wulterkens (Boxmeer)

Slotstuk van de dag was de wedstrijd van de ‘elite mannen / Beloften’. Er stonden hier om 15.00 uur 61 man aan de start. Vanuit het hele land zijn de deelnemers hiervoor naar Heeswijk-Dinther gekomen. Na een afstand van 90 km en binnen de tijd van 2 uur en 2 minuten, werd het podium als volgt gevuld:
1. Nick van der Meer (Honselersdijk)
2. Cor van Leeuwen (Borger)
3. Robbie van Bakel (Deurne)

De organisatie van dit sportieve evenement was ook deze keer in vertrouwde handen van ‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ en de ‘Wielersupportersclub Bernheze’. Wij kijken met zijn allen terug op een mooi evenement en bedanken nogmaals alle sponsoren, vrijwilligers, aanwonenden, de gemeente Bernheze en de jury van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie) voor de medewerking waarmee dit wielerspektakel mogelijk is gemaakt. Voor de volledige uitslagen en de geschoten actiefoto’s, kun je kijken op onze website www.wscbernheze.nl.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14215