Datum plaatsing: 20 maart 2017

Wiese vd Eertwegh naar finale NK turnen


Wiese vd Eertwegh naar  finale NK turnen


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Afgelopen zaterdag waren in Reuver de 2de plaatsingswedstrijden voor de Pupillen 1 N1 in Reuver. Wiese vd Eertwegh die dit jaar op dit hoogste turnniveau mag meedoen, turnde daar een uitstekende wedstrijd en wist zich boven verwachting te plaatsen voor de finale door op een uitstekende 14de plaats te eindigen in een sterk deelnemersveld.

Wiese, die momenteel turnt bij Tabitta in Boxtel, begon de wedstrijd sterk op de brug met lusjes. De kip losom ging bijna in handstand en daarna volgden er 6 uitstekende reuzendraaien. De oefening werd beloond met een 11.133 en daarmee verbeterde ze zich in n klap met 2 punten tov vorige wedstrijd.

Op de balk werd vandaag ook voor het eerst de flikflak geturnd en werd perfect uitgevoerd. Helaas moest ze eenmaal de balk verlaten, maar ondanks dat was de score een 10,100 en daarmee was ze zeer tevreden.

De vloer werd een prachtige vloeroefening. Vooral de eerste serie met 3 flikflakken was een lust voor het oog. Met een prachtige wisselspagaatsprong zette ze de oefening elegant voort en van de jury kreeg Wiese een 11,900 . Ongekend!

Dat sprong haar sterkste onderdeel is dat bleek maar weer. Het gemiddelde cijfer van de overslag en Yourchenko was een 13,450 en dat was een 4de score.

Wiese mag nu op 21 mei in Alphen aan de Rijn zich gaan proberen te plaatsen voor het NK turnen in Ahoy.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15048