Datum plaatsing: 20 maart 2017

Prinses Irene vloert koploper


Prinses Irene vloert koploper


Nistelrode (Bernheze): Prinses Irene blijft een onvoorspelbare ploeg. Vorige week werd in een paar minuten de wedstrijd weggegeven aan Rhode. Zondagmiddag tegen koploper Oirschot Vooruit werd, net als in de thuiswedstrijd met 2-0 gewonnen. Goudhaantje was Wibe van Rooij. De eerstejaars senior scoorde de 75e minuut met een kopbal en in blessuretijd, op aangeven van Tim v.d. Brand, met een bekeken schuiver. Het was een overwinning mede door de geweldige inzet die het team had, op het slechte veld in het Kempendorp. Waar vorige week het bepaald niet meezat, waren de mannen van Van Tilburg Mode & Sport nu een stuk gelukkiger dan toen.

Verslag: A.v. Lokven
Fotograaf. T. Bevers

Uitblinkende Van Venrooij
Prinses Irene begon zonder topschutter Martijn van Vught aan de weedstrijd. In de spits stond nu Job van den Elzen, die liet zien dat hij helemaal terug is. Dezelfde Van den Elzen zorgde voor het eerste gevaar, door een afgeslagen bal , ineens op de slof te nemen. Dat schot ging rakelings over het doel van de pas 16 jarige doelman Niels Stockman. In de eerste helft was Oirschot Vooruit de bovenliggende partij, maar echte grote kansen wist het team niet te creren. Twee keer leek het echt gevaarlijk te worden via kopballen bij de 2e paal, maar dat was gezichtsbedrog, omdat de koppende speler op of over de achterlijn stond. Er was wel steeds dreiging en als het gevaarlijk werd, was er altijd de uitblinkende doelman Stef van Venrooij die, in zijn onorthodoxe stijl , alles tegenhield. Prinses Irene kon maar sporadisch onder de druk uitkomen, zo was Job van den Elzen twee keer dreigend en ging een schot van de beste man aan Prinses Irene kant, Robbert Rovers, over. Datzelfde lot trof ook een aantal schoten van Oirschot Vooruit.

Van Rooij kopt raak
Prinses Irene begon sterk aan de 2e helft. Het leek wel of de eeneiige tweelingbroer van Tim van den Brand in het veld was gekomen. Was hij voor de rust vaak een dissonant, na rust was hij echt ongrijpbaar . Nadat Van Venrooij redde op een schot van Fons Meeuwis, die samen met zijn collega aan de linkerkant, Hagemeier en aanvoerder Joris Swaanen, uitblonk. Was er een mooie actie met dito voorzet van Van den Brand. Van den Elzen kon van dichtbij vrij inkoppen, maar zag de bal over gaan. In het vervolg van de 2e helft heerste Oirschot Vooruit. Stef van Venrooij toonde meerdere malen zijn klasse op een aantal schoten en bij andere hachelijke situaties. De beste kans in deze periode was echter voor Prinses Irene. Wibe van Rooij mocht in de 63e minuut vanaf een meter of 30 uithalen, terwijl de doelman en alle verdedigers op de rand van de zestien stonden. Zijn lob verdween echter over het doel. In de 75e minuut scoorde Prinses Irene 0-1. Tim van der Heijden nam een corner en Van Rooij, die met de week sterker speelt, kopte fraai raak. Oirschot drong wel aan , maar echt gevaarlijk werd het amper, al waren er een paar klutssituaties, die ook zo maar verkeerd hadden kunnen aflopen. Vlak voor het eindsignaal viel Teun van Schadewijk uit met een, naar zich laat aanzien, zware blessure. In de slotfase, was Van den Elzen heel dicht bij een doelpunt. Hij omspeelde de doelman, maar een verdediger kon erger voorkomen. In blessuretijd werd het 0-2. Tim van den Brand soleerde door de verdediging en speelde af op Van Rooij, die met een bekeken schuiver de eindstand op het scorebord bracht.
Opstelling: Stef van Venrooij, Koen Pittens , Gijs van Erp, Hein Langens (46e Rick v.d. Meer), Jerin v.d. Rakt, Robbert Rovers, Tim v.d. Heijden, Teun van Schadewijk (88e Jeroen Bekkers), Tim v.d. Brand, Job v.d. Elzen, Wibe van Rooij.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15484