Datum plaatsing: 20 maart 2017

Lachgaspatronen aangetroffen's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Door de politie werd een grote hoeveelheid slagroompatronen aangetroffen in de Schutskamp. Normaal worden deze "tankjes gas" verkocht om slagroom onder druk door een spuit te persen. In deze patronen zit lachgas (N20, distikstofmonoxide ) en werkt als een soort verdovingsmiddel. Door de jeugd wordt dit middel voornamelijk gebruikt om een korte roes te creŽren door het te inhaleren via een ballon. Het is een industriŽel middel en niet bedoeld voor menselijke consumptie
Zo kan het op de korte termijn zorgen voor bevriezing van de lippen en longen, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of flauwvallen. Belangrijker is de kans op het springen van de trommelvliezen bij verkoudheid of kans op een miskraam bij zwangerschap. Daarbij is de kans dat metaaldeeltjes in de longen terecht komen. Op de lange termijn kan onvruchtbaarheid of impotentie een gevolg zijn.
Als wij jongeren aantreffen die lachgas aan het gebruiken zijn zullen wij optreden in de vorm van een gesprek met ouders en jongere en daar waar de situatie van belang is een proces-verbaal opmaken.
Hieronder enkele voorlichting sites over lachgas;
http://www.jelinek.nl/informatie-Ö/Ö/basisinfo-over-lachgas/
http://assets.trimbos.nl/docs/fa4e8a69-45f2-470d-b9bb-459fcf4bf40a.pdfUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22165