Datum plaatsing: 20 maart 2017

Boekenweek 2017, Verboden Vruchten bij De OmslagRosmalen ('s Hertogenbosch): Dit jaar is het motto van de Boekenweek Verboden Vruchten: de kunst van het verleiden.
De eerste dag van de Boekenweek 2017 belooft in De Omslag extra feestelijk te worden door aanwezigheid van het Vocaal Kwartet 'Luister', uit Rosmalen.
Gedurende de zaterdagmiddag zal, vanaf 14.00 uur, regelmatig worden gezongen 'tussen de boeken'. Voor deze gelegenheid hebben de zangers hun repertoire toegespitst op het motto van de Boekenweek: 'Verboden Vruchten'…… Wij zijn heel benieuwd hoe die klinken!
Dit kwartet, gevormd door Ellen Brok – sopraan, Igna van der Cammen – alt, Henk Koops – tenor en Marius Schouten – bas, was eerder te gast in de week voor Kerst, met de sfeervolle muziek die daarbij past. Het kan bijna niet anders dan dat De Omslag de 'place to be' is die zaterdag! De toegang is gratis.

Hoe lees ik? Lidewijde Paris

Op dinsdag 28 maart komt Lidewijde Paris naar De Omslag voor een Lees!workshop.
Aansluitend bijhet thema VerbodenVruchten gaat Lidewijde in haar Lees!workshop op zoek naar hoe het sinds die eerste appel van Eva uit de Bijbel verder ging in de literatuur met de verboden vruchten.

Net als in haar boek Hoe lees ik? gaat ze kris kras op verkenningstocht langs Nederlandse en buitenlandse romans en stelt zich daarbij allerlei vragen: Hoe speelt die beroemde appel door in de literatuur en de kunst? Waarom vinden we verleidingen zo moeilijk te weerstaan? Wat voor soorten verleiding kennen we eigenlijk uit romans? Hoe en waarom wordt verleiding 'ingezet'? Hoe verleidt een schrijver mij als lezer? En doet hij dat altijd op een manier die ik wil of verwacht?

Van de Bijbel naar Nabokovs Lolita, van David Mitchells Jacob de Zoet naar Nathan Hills De Nix, van Van Eedens Van de Koele Meren des Doods naar Flauberts Madame Bovary, van Vijftig tinten grijs tot Jamal Ouariachi. En ja, het is onvermijdelijke dat de ‘eerste femme fatale uit de Nederlandse literatuur’ ook haar opwachting maakt: Lidewijde van Busken Huet.

Laat u verleiden en kom! U hoeft niets voor te bereiden, u hoeft de romans en verhalen niet gelezen te hebben. Als u een favoriete verleiding heeft... Neem hem mee of mail hem van te voren! Wie weet laat Lidewijde zich verleiden en neemt ze het mee in haar Lees!workshop.

Dinsdag 28 maart, inloop vanaf 19.00, de workshop start om 19.30
Je kunt je opgeven via contact@boekhandeldeomslag.nl of in de winkel.
Toegang € 2,50.

Herman Koch schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven. Tijdens de Boekenweek ontvangen de klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken. Connie Palmen schreef het Boekenweekessay De zonde van de vrouw bij het thema van de Boekenweek 2017: Verboden vruchten.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16367