Datum plaatsing: 20 maart 2017

Man aangehouden voor rijden onder invloed met vals rijbewijsOss (Oss): Vanmiddag zag een surveillerende collega een Pools voertuig rijden op de Kardinaal de Jongstraat te Oss. Omdat de collega het vermoeden had dat de bestuurder zijn autogordel niet droeg, keerde hij zijn dienstvoertuig. De bestuurder ging er vervolgens met 60 km/u vandoor in een woonwijk waar 30 km/u is toegestaan.
Na korte tijd stopte het Poolse voertuig en probeerde de bestuurder nog vlug uit te stappen. Dit kon verhinderd worden en de collega vorderde een geldig rijbewijs van de bestuurder. Op dat moment kreeg de collega een zichtbaar vals rijbewijs uit Groot-BrittanniŽ overhandigd. Ook was de bestuurder zichtbaar onder invloed van alcohol en was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hiervoor werd de verdachte aangehouden.
De verdachte blies uiteindelijk 430 ug/l op de ademanalyse op het politiebureau. Dit is voor personen zonder rijbewijs, net als beginnend bestuurders, 5x de toegestane hoeveelheid alcohol.
Tegen de 44-jarige verdachte uit Oss wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich voor een rechter moeten verantwoorden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.23707