Datum plaatsing: 20 maart 2017

Introductie nieuw Abdijbier: Witheren Wit, klaar voor de zon!


Introductie nieuw Abdijbier: Witheren Wit, klaar voor de zon!


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Zondag 26 maart wordt het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit, geďntroduceerd door Stichting Berne Abdijbier. Anderhalf jaar geleden is Berne Abdijbier met Norbertijn Blond en Prior Dubbel ingezegend door Abt Denis Hendrickx op de Abdij van Berne te Heeswijk. Daarmee was de introductie van Berne Abdijbier een feit en herleefde het enige Nederlandse Norbertijnenbier. September 2016 is de Abt Tripel met veel succes geďntroduceerd en nu in het begin van de lente wordt Witheren Wit geďntroduceerd. Klaar voor de zon, een heerlijk fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Gebrouwen door onze brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is op zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Opening met vendelgroet door gildebroeders
De openingshandeling van Witheren Wit wordt bij de klokslagen van 14.00 uur verricht met een speciale vendelgroet door het Sint Willebrordus Gilde van Heeswijk. Hierna worden de eerste flesjes Witheren Wit feestelijk geopend door de witheren van de Abdij van Berne waarnaar het bier is vernoemd. De bar opent dan met Witheren Wit én de andere Berne Abdijbieren. Er is een terras met achtergrondmuziek en we vieren het leven.

4 van de 5
Witheren Wit is het vierde van de vijf geplande bieren. Hierna wordt voor 2018 de Abt-generaal Quadrupel ontwikkeld. Witheren Wit heeft een recept met verfijnde smaak door het brouwproces en speciale kruiden. De smaak is duidelijk passend en in lijn met de andere Berne Abdijbieren welke ook door onze eigen brouwmeester Constant Keinemans zijn ontwikkeld en geďnspireerd op eeuwenoude abdijbierrecepten. Witheren Wit is een ongefilterd abdijbier van hoge gisting met 4,5% alcohol, licht gele kleur, enigszins troebel, en fris van smaak met een mooie bitter.

Verkoop
Witheren Wit zal vanaf maandag 27 maart verkocht worden. De verkooppunten staan vermeld op de website www.berneabdijbier.nl. Natuurlijk is er ook verkoop op de abdij in het Proeflokaal en de Abdijwinkel. Proeven kunt u Witheren Wit ook tijdens de dagelijkse rondleiding van 14.00 uur.
Meer foto’s en dagelijks nieuws wordt geplaatst op facebook. Berne Abdijbier is het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdijgemeenschap van Nederland, anno 1134. Bovengistend bier met nagisting op fles, naar eigen recept gebrouwen bij een bevriende abdij. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16035