Datum plaatsing: 20 maart 2017

Winst en verlies bij DOSí80


Winst en verlies bij DOSí80


Heesch (Bernheze): Zaterdagavond speelden de dames en heren van handbalvereniging DOSí80 hun laatste gezamenlijke thuiswedstrijden van dit seizoen in sporthal ít Vijfeiken in Heesch. De dames hadden geen kind aan Dongen, de heren speelden een verloren wedstrijd tegen PSV, de oorzaak daarvoor was een matige start in de eerste helft.

Sterke verdediging
Na de midweekse bekeroverwinning tegen eerste klasser Bergeijk, konden de Heesche dames hun goede vorm verder gestalte geven in de competitie. Met een ijzersterke verdediging als basis hadden de gastvrouwen hun tegenstander uit Dongen volledig in de tang. Pas na 24 minuten wisten zij keepster Lieke Reinders voor de eerste keer te passeren. Kort daarvoor wist zij nog een strafworp te keren. Ruststand 12-2. Van enige wedstrijdspanning was geen sprake en DOSí80 liet de tweede helft de teugels wat vieren, hierdoor kon Dongen vaker het net vinden. Eindstand 24-11.

Ontzag
De Heesche heren kregen medekoploper PSV op bezoek. DOSí80 speelde met teveel ontzag en liep meteen flinke averij op, met een tussenstand van 1-7 halverwege de eerste helft als gevolg. PSV was oppermachtig en had weinig te vrezen van DOSí80. Langzaamaan herpakte de Heesche formatie zich. Ruststand: 6-13. Dosí80 tapte de tweede helft uit een heel ander vaatje. Met beter verdedigend en aanvallend werk werd er serieus tegenstand geboden. Daarnaast zorgde sluitpost Jurgen Raaijmakers voor de nodige stops van open kansen. De opgelopen achterstand van het eerste kwartier kon niet meer hersteld worden, maar door de goed gespeelde tweede helft kon de thuisploeg met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

Op de foto: Lieke Reinders (foto Ruud Schobbers)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12661