Datum plaatsing: 21 maart 2017

Themabijeenkomst Dikkedarmkanker: screening….. en dan?'s-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op dinsdag 28 maart 2017 organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis de themabijeenkomst ‘Dikkedarmkanker: screening…. en dan?’ Verschillende sprekers geven informatie over het ziektebeeld, de onderzoeken en de behandelingen. Patiënten, naasten, zorgverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze gratis bijeenkomst.

Maart is uitgeroepen tot dikkedarmkankermaand. Steeds meer mensen krijgen te maken met darmkanker, bij zichzelf of in hun directe omgeving. Darmkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. In 2015 werd er bij 15.550 Nederlanders deze diagnose gesteld. Het aantal mannen en vrouwen met darmkanker neemt jaarlijks toe. Dit heeft onder andere te maken met de vergrijzing. Ook door het bevolkingsonderzoek worden meer mensen met darmkanker opgespoord. Bij het stellen van de diagnose en de behandeling zijn veel zorgverleners betrokken. In de themabijeenkomst belichten onze eigen professionals de verschillende aspecten in het zorgproces.

Programma
De themabijeenkomst vindt plaats van 18.00 tot 20.30 uur. De avond begint met uitleg over dikkedarmkanker. Ook vertellen we wat meer over het bevolkingsonderzoek. Daarna gaan we verder in op de diagnostiek. Wat ziet de patholoog-anatoom nu eigenlijk onder de microscoop? En wat ziet de radioloog op een CT-scan? Verreweg de meeste mensen met dikkedarmkanker worden geopereerd. Eén van onze chirurgen licht toe wat de operatie inhoudt. Ook chemotherapie kan onderdeel zijn van het behandeltraject. Hier zal een oncoloog wat meer over vertellen. Een van onze verpleegkundig specialisten legt uit wat zij voor de patiënt kan betekenen, en de directeur van het Vicki Brownhuis licht toe welke psychosociale ondersteuning het inloophuis biedt.

Expertpanel
Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen. Na de voordrachten nemen de sprekers plaats in het expertpanel en kunt u uw vragen aan hen voorleggen. We sluiten de bijeenkomst af met een drankje. U kunt dan ook nog persoonlijk met de professionals spreken. De volgende professionals verlenen hun medewerking: dr. J. Terhaar sive Droste, MDL-arts; mevr. drs. C. Bronkhorst, patholoog; dr. D. Lips, chirurg; dhr. F. Looijmans, radioloog in opleiding; mevr. dr. J. Tol, internist-oncoloog; mevr. M. Geukes, verpleegkundig specialist GE-oncologie; mevr. drs. J. Crooijmans, directeur Vicki Brownhuis.

Aanmelden is verplicht en kan tot 24 maart via patiëntencommunicatie@jbz.nl of via (073) 553 6577 (tijdens kantoortijden).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31010