Datum plaatsing: 21 maart 2017

Een plek om stil even stil te staan bij verliesOss (Oss): Rouwcafé Oss is een plek waar inwoners, die rouwen om hun overleden dierbare, bij elkaar komen en hun verdriet delen en (h)erkenning ontvangen. In veel gevallen heeft de omgeving na verloop van tijd geen oog of oor meer heeft voor het verdriet. Voor hen gaat het leven verder, maar vaak heeft de rouwende dat gevoel niet. Door een plek te scheppen waar verdriet er mag zijn, blijft het rouwproces op gang. Verdriet hoeft niet te worden weggestopt, waardoor er minder kans op lichamelijke klachten of eenzaamheid ontstaat.

Een rouwproces beweegt zich tussen ‘herstel’ en ‘verlies’. Het is niet voorspelbaar en soms van dag tot dag verschillend. Daarom biedt het Rouwcafé Oss de mogelijkheid om vrijblijvend te komen. Aanmelden is niet nodig en het is gratis. Men kan komen wanneer men wil. Rouwcafé Oss is twee keer per maand open. De bijeenkomsten duren twee uur en zijn onder begeleiding van vrijwilligers die professioneel met mensen in rouw te maken hebben of ervaringsdeskundige zijn.

Rouwcafé Oss biedt een plek om stil te staan bij het verlies van een dierbare, samen met anderen. Heeft u behoefte aan een kopje koffie en een fijn gesprek? Professionele vrijwilligers staan voor u klaar om met u te praten of een activiteit te ondernemen. Niets moet! Aanmelden is niet nodig en het is geheel vrijblijvend. Ook is het mogelijk om sámen met iemand langs te komen.

Iedere eerste en derde woensdag van de maand is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Voor de één kan het een eenmalig bezoek zijn, een ander heeft behoefte om een paar woensdagen een kopje koffie te komen drinken. Inloop van van 9.30 tot 10.00 (behalve 15 maart!) in de Vergaderruimte van Kinderboerderij de Elzenhoek aan de Anna van Schuurmanstraat 602 Oss. Entree is gratis.

Meer informatie: www.labyrinthoss.nl/rouwcafe-oss of telefoon: 06 53 77 60 75
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14941