Datum plaatsing: 21 maart 2017

Inschrijving derde editie Omloop van Empel geopend


Inschrijving derde editie Omloop van Empel geopend


Empel ('s Hertogenbosch): De derde editie van de Omloop van Empel vindt plaats op zondag 25 juni en de inschrijving is inmiddels geopend. De organisatie hoopt op net zulke positieve reacties als voorgaande jaren. “Ongeveer 2,5 jaar geleden zaten we nog bij elkaar om de eerste ideeën uit te wisselen, nu hebben we al één van de grootste evenementen van Empel staan”, spreekt Bas Burki, voorzitter van de stichting Omloop van Empel, enthousiast.

Door Mark van der Donk

Na twee succesvolle edities staat het bestuur ook in 2017 voor de uitdaging om van de Omloop weer een groot succes te maken. “We zijn op volle kracht bezig om alle ideeën en verbeterpunten op papier te krijgen, zodat er straks - wanneer het startschot klinkt - maar één ding belangrijk is; met plezier hardlopen.” Burki vertelt dat het evenement vorig jaar ruim 800 hardlopers trok. “Daar zijn we zeer tevreden mee. Die kleinschaligheid willen we ook niet verliezen. Niet alleen door de beschikbare faciliteiten, maar ook om het gezellige karakter te behouden.”
De organisatie hanteert dezelfde drie afstanden als in 2016; 5 en 10 kilometer en ‘10EM’ (10 Empelse Mijl, ofwel 16,1 kilometer). Burki: “De afstanden bieden voor iedereen voldoende mogelijkheden om deel te nemen. Van de beginnende tot de ervaren hardloper. En dat allemaal in en om de prachtige omgeving van Empel.” De parcoursen zullen kleine wijzigingen krijgen naar aanleiding van de gegeven feedback in 2016. “Met name de scherpe lussen vinden lopers vervelend. Dat haalt het tempo eruit. Maar ze willen juist wél de precieze afstand en voldoende ruimte. En daarbij dienen we ook rekening te houden met de verkeersmaatregelen. Het is kortom een lastige, maar leuke puzzel.”
De Omloop van Empel is een recreantenloop waaraan iedereen kan deelnemen. Natuurlijk zijn er voor de eerste drie finishers kleine prijzen, maar iedereen ontvangt aan de finish een welverdiende medaille. Ook de laatste loper wordt natuurlijk met applaus onthaald, zegt Burki: “Dat is het mooie aan onze Omloop. De saamhorigheid en het enthousiasme van de lopers én het publiek. Het is genieten op zo’n mooie dag.”

Hulp
De Omloop krijgt veel steun van sponsoren en partners. “Zonder sponsoring kunnen we het niet organiseren. We moeten nu eenmaal kosten maken om alles zo mooi en vlekkeloos te laten verlopen. Onze evenementsponsor helpt ons bijvoorbeeld met de startboog en diverse uitingsmaterialen.” Een andere belangrijke factor zijn de vrijwilligers, vervolgt Burki: “Het is cliché maar oh zo waar; vrijwilligers die ons helpen zijn heel hard nodig. We kunnen als bestuur niet alles alleen doen op de dag zelf. Gelukkig hebben we mensen die ons belangeloos komen helpen, maar we kunnen altijd meer handjes gebruiken. Bij het opbouwen, bij de waterposten, voor de startnummeruitgifte. Natuurlijk bezorgen we hen als dank een hapje en drankje én een speciale, kleine herinnering.”

Kidsrun
Niet alleen de volwassen lopers kunnen hun hart ophalen, ook de Kidsrun is weer onderdeel van de Omloop van Empel. Binnen diverse leeftijdsklassen kunnen kinderen hun beste prestatie laten zien. “Vorig jaar was het een groot feest om alle kinderen trots met hun medaille te zien rondlopen. En zo hoort het ook”, zegt Burki. “De Kidsrun gaat in de ochtend van start gaan. Er zijn drie onderdelen; jugd, kids en ukkies. Het is lastig een goede verdeling te maken, maar ook hier moet het plezier en de fun gelden. De Omloop van Empel is immers vooral leuk om aan mee te doen. Als je wint is dat mooi meegenomen, maar het moet niet het hoofddoel zijn.” In 2016 stonden er in totaal zo’n 750 lopers aan de start en er deden 120 kinderen mee. “We hopen het aantal te evenaren, al moeten we niet meer groeien dan dit. Het wordt dan te druk in het kleine maar gezellige Empel.”

Inschrijven
De inschrijving is inmiddels geopend. Op www.omloopvanempel.nl is alle benodigde informatie te vinden. Ook een link naar een speciale veiling, die het bestuur in het leven heeft geroepen. “We veilen startnummer 1 voor ons goede doel”, legt Burki uit. “Dit jaar is dat RopaRunningBlind. De afgelopen twee edities hebben we onze steun bijgedragen aan de Stichting Running Blind, die het voor visueel beperkte lopers mogelijk maakt om buiten te sporten. De toeschouwers hebben hen ongetwijfeld mee zien lopen tijdens de vorige edities. Voor 2017 hebben we gekozen voor de groep RopaRunningBlind. Dat is een groep van acht visueel beperkte hardlopers die de RopaRun-uitdaging aangaat. Om die mega-estafetteloop te volbrengen hebben alle lopers een eigen buddy die hem of haar begeleidt. Maar ook masseurs, fietsers, cateraars en chauffeurs zijn nodig voor dit prachtige doel. Het totale team bestaat uit 37 personen, dus alle steun is daarbij welkom. Wij dragen er graag ons steentje aan bij en hopen dat er flink wordt geboden op startnummer 1.”
(Foto’s Yofoto)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13691