Datum plaatsing: 21 maart 2017

Witoma heeft zijn naam gevestigd dankzij teamgeest


Witoma heeft zijn naam gevestigd dankzij teamgeest


Kruisstraat ('s Hertogenbosch): Wanneer je het bedrijventerrein Kruisstraat oprijdt dan kan het je niet ontgaan. Meteen aan je linkerhand zie je naast bouwbedrijf Van Niftrik een groot glazen gebouw van twee verdiepingen met allemaal caravans en campers. Het is de trots van drie generaties Van Dijk. Het begon veertig jaar geleden met grondlegger Wil, de vader van huidig directeur Wim en opa van Willem. Wim en Willem zijn helemaal gepassioneerd en enthousiast over hun bedrijf dat veel trouwe klanten kent.

Door Herman van Dinther

Komend weekend, vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart, staan de deuren van Witoma wijd open voor iedereen die het leuk vindt om eens te zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in het caravan en camper aanbod. De bezoeker wordt letterlijk getrakteerd op een hapje en een drankje maar kan er ook heel veel wijzer worden. De ondernemers maken er veel werk van om het aangenaam te maken voor de gasten die deze drie dagen het jubileum van Witoma mee willen vieren.
Wim (59): Er is van alles te zien en te doen. Niet alleen hebben we interessante informatiestands maar er is bijvoorbeeld ook een workshop koken op de camping. We hebben informatie over aantrekkelijke vakantiebestemmingen voor kampeerders die er met hun rijdende overnachtingsplaats op uit trekken. Ook geven we een beeld van de nieuwste gadgets en praktische accessoires. Verder hebben we een specialist uitgenodigd die alles weet over de manier waarop je de caravan moet beladen. De bezoeker hoeft zich niet te vervelen, we hebben een programma vol dynamiek al zeg ik het zelf.

Ontwikkelingen
Hoewel de jubileumdagen er niet op zijn gericht om caravans en campers aan de man te brengen is het totale aanbod, waaronder de twee nieuwste modellen van Knaus voor het uitleverjaar 2018, natuurlijk uitvoerig te bekijken. Willem (35), die zich hoofdzakelijk met de campertak bezighoudt: We hebben een caravan uit 1977 staan en zoals gezegd de nieuwste modellen. Het is mooi om te zien hoe de ontwikkelingen in deze branche zijn geweest. Niet alleen is de constructie wezenlijk veranderd en zijn de remsystemen gewijzigd, ook de gebruikte materialen zijn intussen totaal anders. Daardoor is niet alleen de veiligheid met sprongen vooruit gegaan maar is ook het gewicht beduidend lager geworden. De uitvoering is veel luxer geworden. Vloerverwarming, airco, boilers, allemaal dingen die het verblijf in de caravan veel comfortabeler hebben gemaakt. En wat natuurlijk een enorme verbetering is is het gebruik van de mover waarmee rangeren met de afstandsbediening een hoop treurnis voorkomt.

Knaus betrouwbare patner
Witoma is vanaf 1977 officieel Knaus dealer. Een merk dat een goede prijs/kwaliteit verhouding biedt. Wim: We hebben met Knaus altijd een goede en betrouwbare relatie kunnen onderhouden. Was het vroeger zo dat je bij de groothandel op een immens terrein je keuze ging maken uit de duizenden caravans die er stonden, tegenwoordig kun je net als bij de auto je eigen uitrustingspakket samenstellen. Wel is het zo dat wij op voorraad kopen omdat de levertijd anders tot een half jaar of zelfs een jaar kan oplopen. Kort voor de levering kunnen wij op detail nog aanpassingen bij de fabrikant doorvoeren maar ook kunnen wij in onze eigen werkplaats nog heel wat wensen vervullen. Vaak hebben mensen op internet al van alles uitgezocht, het echte contact, het n op n gesprek bij een gezellige kop koffie blijft evenwel toch heel belangrijk. In zon gesprek komen onverwachte mogelijkheden aan bod waar de aspirant koper via internet niet op komt. Dat klantencontact is onze grote kracht. We hebben een vast team van vijftien medewerkers en daarnaast nog een vijftal oproepkrachten. Het mooie is dat iedereen overal wel wat vanaf weet en de klant te woord kan staan. Dat is het grote voordeel van de teamgeest die binnen ons bedrijf bestaat. De medewerkers die wij hebben werken hier al veel jaren en voelen Witoma gewoon als hn bedrijf.

Trouw team
Mensen als Sjaak van Sonsbeek die al vijfendertig jaar bij ons werkt, Frank van der Biezen kent de werkplaats al vijfentwintig jaar als zijn werkplek, Ria Heijmans zorgt veertig jaar voor dat de interieurs van de caravans door een ringetje te halen zijn. Dat zijn medewerkers die de zaak mee hebben groot gemaakt. Daar wil ik de anderen zeker niet mee tekort doen want we hebben een geweldig team waarbinnen de onderlinge chemie alleen maar positief werkt. Er zijn er maar weinig die binnen de afgesproken werkuren blijven. Het werk moet klaar, de klant rekent daar op en dat beseffen we allemaal.
Willem: Bij mij zat er dat ook al vroeg in. Ik weet nog dat ik als vijftienjarig mnneke mijn eerste caravan verkocht. Nou dat was natuurlijk kicken man. Voor mij was het al heel vroeg duidelijk dat ik bij pa in de zaak wilde werken, herinnert hij zich lachend.

Taken verdeeld
Wim: Tien jaar geleden was het nog zo dat ik vond dat Witoma helemaal om mij draaide. Dat was ook zo, maar gezond is dat niet en gevaarlijk bovendien. Ik ben allerlei taken gaan herverdelen. Dat is goed voor mij maar ook voor de medewerkers die er plezier in hebben dat zij meer en andere verantwoordelijkheden kregen. Maar het blijft zo dat ik graag over caravans praat en het contact met mensen vind ik het plezierigste dat er is.
Als grondlegger Wil van Dijk nog had geleefd had hij vanaf de zijkant zeker genoten bij het zien van dit mooie bedrijf. Een bedrijf dat de naam draagt die hij eigenlijk aan zijn eerste eigen caravan wilde geven. Voordat die naam, afgeleid van de voornamen van zijn zoons Wim, Ton en Mark, erop geschilderd was, verkocht hij die caravan echter alweer. Nou, dacht ie, dan noem ik mijn bedrijf toch zo. En dat gebeurde.
Iedereen die een beetje nieuwsgierig is, is welkom op vrijdag, zaterdag en zondag, 17, 18 en 19 maart steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Het is niets officieels met een receptie en zo, nee gewoon een gemoedelijke bijeenkomst, dat moet het zijn, benadrukt Wim nog eens.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17910