Datum plaatsing: 21 maart 2017

Werkzaamheden sportpark HVCH van start


Werkzaamheden sportpark HVCH van start


Heesch (Bernheze): De langverwachte start van de nieuwbouw op het complex van HVCH gaat deze maand dan toch écht plaatsvinden. Sportpark De Braaken zal tot minimaal het einde van het kalenderjaar gedeeltelijk een bouwplaats zijn. Dit alles met het doel om in 2018 te beschikken over een spiksplinternieuwe accommodatie.

Door Mark van der Donk

De volledige vernieuwing van het clubgebouw van HVCH start deze week en wordt in twee fasen uitgevoerd. Tijdens ‘fase 1’ wordt eerst de laagbouw aangepakt. Daarbij gaat het om een gedeelte van de kleedlokalen en de entree. De hoogbouw (kantine) wordt fase 2 genoemd en start aan het einde van het huidige voetbalseizoen.
Deze week is men begonnen met de inrichting van de bouwplaats en de sloop van het eerste gedeelte van de kleedlokalen. “Vorige week zaterdag heeft de JO15-1 (voormalige C1, red.) de eerste stap gezet door de bouwhekken rondom de nieuw te bouwen kleedlokalen te plaatsen”, vertelt Sigrid Stam, bestuurslid communicatie van HVCH. “Een bouwgroep, onder leiding van Paul Verstegen, probeert zoveel mogelijk jeugd te betrekken bij de bouw, door hen diverse hand- en spandiensten te laten uitvoeren. Voor zowel sjouwen, slopen als het maken van spullen worden deze jongens en meiden ingezet. Afgelopen zaterdag is de tweede groep actief geweest. De spelers en staf van de JO17-1 (B1) hebben de banken en kapstokken uit de oude kleedlokalen verwijderd.”
Als de sloop van kleedkamers 15 tot en met 18 voltooid is, volgt het grondwerk, zodat op 3 april Muller Bouw met de ruwbouw kan beginnen. De indeling van de kleedkamers op trainingsavonden is noodgedwongen aangepast. Overlast en een gebrek aan de vertrouwde faciliteiten bij trainingen en wedstrijden is tijdens de verbouwing onvermijdelijk. HVCH vraagt daarom eenieders begrip en medewerking bij de improvisaties die nodig zullen zijn. De club hoopt fase 1 in september op te kunnen leveren, maar houdt daarbij een voorbehoud.

Kantine boven
Aan het einde van het huidige voetbalseizoen - lopende fase 1 - wordt gestart met fase 2. Hierbij gaat het om het slopen van de kantine en overige kleedkamers, waarna begonnen kan worden met de bouw van nog enkele nieuwe kleedlokalen en facilitaire ruimtes, met daar bovenop de nieuwe kantine. HVCH verwacht dat fase 2 aan het einde van 2017 afgerond kan worden, maar ook deze einddatum is onder voorbehoud en afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Om zo min mogelijk hinder te ondervinden, wordt een tijdelijke voorziening voor de kantine gecreëerd.

Kosten
HVCH geeft obligaties uit om de nieuwbouw te bekostigen. Op dit moment is de stand daarvan 192.600 euro. De club wil het bedrag graag laten oplopen naar de beoogde 250.000 euro om een mooie afwerking van het geheel te kunnen realiseren. Binnenkort wordt om die reden een nieuwe wervingscampagne gestart.

In de volgende uitgave van D’n Herd, die medio april op de mat valt, hopen we meer te kunnen vertellen over de stand van zaken van de sloop en nieuwbouw bij HVCH. Tot die tijd zijn de ontwikkelingen te volgen via Facebook (www.facebook.com/nieuwbouwaccommodatiehvch) en www.hvch.nl.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15596