Datum plaatsing: 21 maart 2017

Martijn van Vught blijft Prinses Irene trouw


Martijn van Vught blijft Prinses Irene trouw


Nistelrode (Bernheze): Pas een goed jaar staat Martijn van Vught (26) in de spits bij Prinses Irene. Hij knalt de ene na de andere bal tegen de touwen voor de tweedeklasser en dat leverde belangstelling op van hoger acterende clubs. HVCH en UDI’19 moeten het echter ook volgend seizoen doen zonder de Dungense goaltjesdief, die heeft besloten Prinses Irene trouw te blijven.

Door Mark van der Donk

Vier jaar geleden verkaste Van Vught van Den Dungen naar Prinses Irene. “Omdat ik graag een stap hogerop wilde maken”, legt hij uit. Hij kwam binnen bij een club waar alles tot in de puntjes is geregeld. “Prinses Irene heeft een super accommodatie en er hangt nog een typische dorpsclubsfeer, wat voor mij heel belangrijk is.” Onder trainer John Meijs startte Van Vught als verdedigende middenvelder, waar hij eigenlijk al zijn hele leven speelde. Door de blessure van Job van den Elzen belandde hij anderhalf jaar geleden echter uit nood in de spits. “We beschikken over goede en snelle buitenspelers, maar misten een aanspeelpunt. Na een paar wedstrijden wennen en wat twijfels bij John of ik de spits zou kunnen zijn, ging het na de winterstop lopen. Toen hebben we aan het eind eigenlijk op twee wedstrijden na - het verloren beslissingsduel tegen Volharding meegeteld - alles gewonnen en ik sloot het seizoen af met 12 doelpunten achter mijn naam.”
Dit seizoen kreeg Van Vught meteen het vertrouwen van de nieuwe trainer William van der Steen. Als spits, in een wat meer aanvallender stijl. “We hebben nu 14 wedstrijden gespeeld (het duel van afgelopen zondag is niet meegerekend, red.) en daarin heb ik 14 doelpunten gemaakt. Wat ik vorig jaar al merkte, en nu weer, is dat er snel belangstelling is als je scoort. Ik heb vorig jaar contact gehad met HVCH en die hebben me nu weer gepolst. En een goede maand geleden toonde ook UDI’19 interesse. Dat is een van de mooiste clubs in de regio, actief in de derde divisie. Natuurlijk ben je vereerd als je door zo’n mooie club wordt benaderd. Ik heb er twee gesprekken gehad, met Stefan van Roosmalen, voorzitter van de Technische Commissie, en met trainer/coach Bert Ruijsch.”
De inmiddels in Schijndel samenwonende voetballer besloot na die gesprekken om toch voor Prinses Irene te kiezen. “Ik heb het er goed naar mijn zin en bekijk het ook rationeel. Ik heb een drukke baan en recent nog promotie gemaakt, waardoor ik afspraken heb door het hele land. Dat kost veel tijd. Daarnaast gaat een webshop in meubelen, die ik samen met mijn zwager ben gestart, binnenkort online. Ik moet keuzes maken. Drie keer per week trainen, meer wedstrijden per seizoen en steeds de hele zondag op pad, dan moet er wel wat tegenover staan. Ik kan me voorstellen dat UDI’19 dat niet kan en wil bieden. Uit de voorwaarden die ze boden sprak te weinig vertrouwen, waardoor ik me commercieel meer op mijn baan en bedrijf wil richten.”

Luxeprobleem
Van Vught laat een mooi avontuur tussen zijn vingers door glippen, maar is daar niet rouwig om. “Het is zeker een unieke en mooie kans, maar vaak zie je dat alles tegelijk komt. Voetbal zie ik nog steeds puur als hobby en ontspanning, waardoor ik met plezier mijn wedstrijden blijf spelen bij Prinses Irene. Hier weet ik wat ik heb. Het is een prachtige club, waar alles goed geregeld is, met een leuke trainer en dito groep. Of ik nou in de spits of op het middenveld sta, dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Job schiet er ook nog altijd voldoende binnen, waardoor de trainer mag kiezen waar hij me neer zet. Een luxeprobleem voor hem, denk ik.” Voorlopig gaat het aanspeelpunt zijn doelpunten proberen te maken voor de club uit Nistelrode, maar voor eeuwig zal dat niet het geval zijn, zo laat hij doorschemeren. “Wanneer weet ik nog niet, maar ooit wil ik nog afsluiten bij Den Dungen. Daar kom ik toch oorspronkelijk vandaan en ben ik nog regelmatig te vinden.”

(Foto: Teun Bevers)
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2018 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14780